Enestående naturoplevelse: Svømmede med delfin i Feggesund

Limfjorden har i denne uge haft besøg af en delfin, som bl.a. er blevet spottet i Feggesund.

Tirsdag eftermiddag slog 34-årige Christina Damsgaard, der til daglig bor i den svenske hovedstad Stockholm, til og sprang i vandet da hun fik muligheden for at svømme sammen med delfinen.  At få mulighed for at bade med en delfin i det fri er nemlig noget, som er de færreste forundt – særligt på disse breddegrader.

Det var Christina Damgsgaard’s mor, Janne Damsgaard Lank fra Ljørslev på Mors, som havde spurgt sin datter om de ikke skulle tage ud for at se om de kunne finde delfinen, fordi hun havde set billeder af den på facebook. Det skriver TV Midtvest.

At eventyret blev toppet med en tur i bølgen blå i legende selskab med delfinen, var der dog ingen af dem der på forhånd havde kunnet forestille sig.

Allerede ved ankomsten til Feggesund Færgekro så de to kvinder, at der allerede befandt sig to personer i våddragt i vandet. Kort tid efter befandt Christina Damsgaard sig også i vandet iført helt almindeligt badetøj:

Delfinen i det rolige vand med Feggesundfærgen i baggrunden. Foto: Janne Damsgaard Lank

– Vandet var lidt koldt, men hvis du har hård hud, så er det okay, fortæller hun grinende til TV Midtvest.

Fra land kunne Janne Damsgaard Lank se, hvordan delfinen svømmede rundt om både hendes datter og de andre i vandet. Hun var ikke i tvivl om, at den også nød selskabet.

Delfinen spejdede efter sine nye legekammerater da de forlod vandet. Foto: Janne Damsgaard Lank

– Hvis de svømmede 100 meter væk, så svømmede den efter dem. Det så ud som om, den nød det. Det var bare så hyggeligt, siger hun og fortsætter:

– Da de så gik op til sidst, stak den hovedet helt op af vandet, som om den skulle se, hvor de blev af, slutter Janne Damgsaard Lank.

LÆS OGSÅ:

Dyreorganisation: – Hold afstand til delfinerne

 

 

Forfatter

Related posts

Top