Enestående interesse for ”Høfde 90” Skulpturfestival

I Agger, som er en lille fisker og turistby beliggende på hjørnet af Limfjorden og Vesterhavet, hvilket også er den sydlige ende af Nationalpark Thy, har foreningen AggerEvents længe arbejdet på at arrangere en storslået skulpturfestival med høfde 90 som centrum.

Nu har LAG Thy Mors indstillet projektet til et tilskud på kr. 150.000. I forvejen har Thisted Kommune givet kr. 20.000, og Den Obelske Familiefond har ligeledes bidraget med kr. 20.000 til projektet.

Rygterne svirrer i kunstnerkredse
Projektet er allerede rygtedes i kunstnerkredse over det meste af Europa. Rigtig mange har udtrykt ønske om at få lov til at deltage. Af disse har kunstnerisk konsulent på projektet, Kirsten Barlit, Skulpturhaven, Svankjær udvalgt 58 kunstnere, som tilsammen kommer med ca. 140 store og små værker.

– For kunstnerne er det en særlig udfordring at skabe kunst der spiller sammen med havet, bølger, blæst og naturen i det hele taget. For de værker der bliver opstillet direkte på høfde 90 vil man opleve, at værkerne den ene dag spejler sig i havet, og næste dag måske bliver oversprøjtet af bølger, og så næsten forsvinder en dag i skumsprøjt og/eller sandfygning, fortæller Kaj Thomsen fra Agger Events.

Michael Sasserson

Michael Sasserson

Kunst i vandkanten
Blandt de værker og kunstnere kan nævnes en helt speciel figur skabt af den svenske billedhugger Kent Wahlbeck som kommer til at ligge i vandkanten, ligesom der yderst på høfden bliver opstillet en kobberskulptur af en flygtningedreng i mandshøjde, udført af Jens Galschøt. Skulpturen bliver sat fast, således at den fremover vil stå som et ”Land Art” projekt.

Grønlandskunstneren Jens Erik Kjeldsen deltager med en del værker, herunder en Lomvig med unge, udført i granit, som opstilles på høfden, således at den kigger mod Grønland. Under festivalen vil Jens Erik Kjeldsen arbejde med at skabe kunst i nogle af de store sten, som høfden består af. Men også et lokalt islæt vil vække opmærksomhed. Det er kunstneren Michael Ruby, som opstiller værket i kobber ”Rundtenom” ved indkørslen til byen, og dermed på Aggers vegne byder velkommen til kunstnere og publikum.

– Udover høfde 90 og stranden omkring opstilles værker gennem hele byen, hvor der er egnede pladser til det, ligesom der arrangeres en Baltisk særudstilling i Centerbygningen på Agger Tange Feriecenter. En anden særudstilling bliver af Jens Erik Kjeldsen i ”Flyverhuset”, som for første gang bliver åbnet for offentligheden. Flere kunstnere ønsker at arbejde på stranden og modtager gerne ideer og input fra publikum., fortæller formanden for AggerEvents, Kaj Thomsen.

”Høfde 90” International Skulpturfestival afvikles i perioden 1. – 15. August, og der afholdes fernisering 1.august kl. 13.00 med inviterede gæster og alle andre som har lyst til at deltage. Under ferniseringen vil der blive taler, korsang, musik m.m., samt det obligatoriske traktement til sådanne begivenheder.

Forfatter

Related posts

Top