Energistyrelsen sætter strøm til nordjyske el-biler

Et nyt nordjysk partnerskab for e-mobilitet har besluttet at gøre det mere attraktivt for nordjyder at skifte til el-bil. Det skal ske ved at opsætte yderligere 42 ladestandere spredt ud over hele Nordjylland, og det miljøvenlige initiativ har netop fået støtte fra Energistyrelsen.

– Jeg er glad for, at Energistyrelsen kan se potentialet i Nordjyllands satsning på el-biler. Den nationale opbakning til vores ambitioner på energi- og klimaområdet betyder, at vi fra start af kan få projektet op i en skala, som gør el-biler til et attraktivt alternativ til benzin- og dieselbiler, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Nye el-ladestandere en gulerod til miljøvenlige bilister
Netop skala er et nøgleord for udbredelse af el-bilisme. Det nuværende nordjyske net af ladestandere er nemlig stadig så grovmasket, at mange nordjyder holder sig tilbage fra at skifte til el-bil. De er nervøse for, om de kan bruge el-bilen i hele Nordjylland uden risiko for at løbe tør for strøm. Samtidig er de store offentlige organisationer, f.eks. kommunerne, stadig ikke overbeviste om, at de uden større problemer kan udskifte en del af deres almindelige biler med el-biler.

Foruden Region Nordjylland består det nye nordjyske partnerskab for e-mobilitet foreløbigt af Aalborg Kommune, Rebild Kommune, Hjørring Kommune og Aalborg Havn.

Partnerskabet investerer selv 2.325.000 kr. i de 42 ladestandere samt i 4 nye el-biler, som anskaffes af Aalborg Kommune og Aalborg Havn for at demonstrere, hvordan el-biler kan erstatte biler, som kører på fossilt brændstof.

Energistyrelsen har valgt at støtte initiativerne med 600.000 kr.

Foto : Elbiler.dk

Forfatter

Related posts

Top