Endnu en stor Volvo ordre til Sjørring

Sjørring Maskinfabrik er storleverandør af Volvo læsseskovle til Volvo Construction Equipment, og nu har Volvo Entreprenørmaskiner i Danmark indgået aftale om levering af graveskovle

I Sjørring kan de noget særligt. Det har de vidst hos Volvo Construction Equipment i 40 år, for Sjørring Maskinfabrik er storleverandør af originale Volvo læsseskovle. Omkring 3000 læsseskovle i ca. 1200 varianter til maskiner fra Volvo L45 og op til Volvo L250 og snart L350 bliver årligt svejset på fabrikken i Thy med Volvos logo på siden.

60 % af produktionen fra Sjørring har Volvo-maskiner som det endelige mål
Fabrikken har 250 medarbejdere heraf 105 svejsere foruden svejserobotter. Sjørring Maskinfabrik er én af Europas største producenter af skovle, og leverer i øvrigt en lang række svejsede komponenter til Volvos dumperproduktion i Braås i Sverige. 60 % af produktionen fra Sjørring har Volvo-maskiner som det endelige mål.

– Vi har også i Danmark rigtigt gode erfaringer med Sjørring Maskinfabriks skovle til læssemaskiner, og de positive erfaringer vil vi gerne føre over på graveskovle, når vi nu har muligheden for at benytte en topleverandør lige i vores baghave. At være officielt godkendt underleverandør til Volvo Construction Equipment stiller en lang række krav til virksomheden, så alt det grundlæggende omkring leveringssikkerhed, svejsekvalitet, logistik osv. behøver vi slet ikke beskæftige os med. Vi har kunnet koncentrere os om at få udviklet og designet præcis de typer og størrelser af skovle, som vi ved, at de danske kunder efterspørger, siger markedschef Jens Ejsing.

Skovle til tre maskiner
Aftalen mellem Volvo Entreprenørmaskiner og Sjørring Maskinfabrik omfatter i første omgang skovle til gravemaskinerne Volvo EC 220, EC 250 og EC 300, som vejer mellem 23 og 32 ton. Det er i det interval, at det største antal gravemaskiner sælges i Danmark.

Volvo Entreprenørmaskiner har valgt en standard graveskovl i tre forskellige bredder til hver maskinstørrelse. Der ud over er der fire planérskovle til hver og én lerskovl til hver. Graveskovlene kan leveres med forskellige typer tænder og skær efter kundens ønske.

– Vi har fundet varianter, som rammer 80% af de skovle, vi leverer med maskinerne. I fremtiden vil det være vores standardskovl til de tre størrelser gravemaskiner, og formentlig udvikler vi samarbejdet til flere størrelser, men nu skal vi først have dette kørt ind, siger Jens Ejsing.

Selv om graveskovle er lidt mere enkle end læsseskovle, så er der alligevel mange detaljer og individuelle ønsker.

– Det er bl.a. derfor, at vi nu har fået produceret de første 11 færdige skovle og så tager alle vore sælgere og tekniske ressourcepersoner med på fabriksbesøg. De har nu muligheden for at se skovlene lidt nærmere an, og det skal jeg da lige love for, at de gør, siger Jens Ejsing, mens sælgere og teknikere bogstaveligt går skovlene efter i sømmene og diskuterer detaljer med Sjørring Maskinfabriks konstruktører og svejsere, siger Jens Ejsing.

Og hos Volvo er man glade.

– Skovlene ser rigtigt godt ud. Det er nogle flotte svejsninger, og det hele ser virkelig gennemført ud, siger Per Buhl, som er en af veteranerne i Volvo Entreprenørmaskiners sælgerkorps.

Han har set rigtigt mange brugte og slidte skovle gennem sine mange år hos Volvo Entreprenørmaskiner og har god fornemmelse for, hvad der holder i længden.

Ser på muligheder
Sjørring Maskinfabrik har et løbende produktionsflow, som normalt betyder, at der går 10 arbejdsdage fra bestilling til levering. Lige nu arbejdes der på at nedbringe produktionstiden for udvalgte modeller af læsseskovle.

Læsseskovlene til Volvo Construction Equipment produceres på en særlig produktionslinje, hvor kapaciteten er 100 læsseskovle om ugen. Ud over denne produktion og den nye produktion af graveskovle til det danske marked, har Sjørring Maskinfabrik også produktion af skovle til andre maskinfabrikater bl.a. skovle til minemaskiner. Den største skovl fra fabrikken har et rumindhold på 17 kubikmeter.

Sjørring Maskinfabrik har indtil for et par år siden været et familiefirma, men er nu drevet af en investeringsgruppe blandt andet med pensionsmidler i ryggen.

Sjørring – i forandring
Virksomheden er under forandring til at blive mere kundeorienteret. Kernekompetencerne er fortsat skæring, bukning og svejsning i kraftigt stål med tilhørende bearbejdning. Størstedelen af produktionen er såkaldte OEM-dele – altså originale dele for mærkevareproducenter, men Sjørring Maskinfabrik leverer i stigende grad også tilpassede løsninger til forhandlere og indgår her i stigende grad i konstruktionsprocesser.

– Vi er i en udviklingsproces. Vi skal være dygtigere til at kundetilpasse på kort tid og omsætte kundeønsker til tegninger og data, så vi kan producere hurtigt og effektivt i vores sædvanlige høje kvalitet, siger den salgsansvarlige over for Volvo, Henrik R. Rasmussen, mens svejsechefen på virksomheden føjer til, at der aldrig i de 40 års samarbejde med Volvo Construction Equipment har været en reklamation på en skovl, der var taget i brug. Der er forekommet ’åbenlyse’ fejl, som er opdaget før ibrugtagning, men ingen efterfølgende reklamationer.

Jens Ejsing hæfter sig ved, at der på intet tidspunkt i samarbejdet mellem Volvo Entreprenørmaskiner og Sjørring Maskinfabrik bliver talt om begrænsninger, men kun om muligheder.

Kilde : Sjørring Maskinfabrik

Forfatter

Related posts

Top