Endelig! Nu er der åbnet for besøg på sociale bosteder

Forbuddet mod indendørsbesøg på landets sociale bosteder blev ophævet igår.

At ophæve forbuddet er en del af planen genåbning af samfundet, som regeringen og de øvrige partier er blevet enige om.

– Tiden med restriktioner på besøg har uden tvivl været hård for mange beboere og pårørende, og selv efter vi har haft muligheden for udendørs besøg, har hverdagen set anderledes ud for mange af vores beboere og for de socialt udsatte. Derfor glæder det mig, at vi nu kan åbne endnu mere op for besøgsmulighederne, siger Ida Pedersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Det er ikke kun de pårørende og beboerne selv, som ser frem til en mere normal tilstand. Det forklarer social- og sundhedsdirektør i Thisted Kommune Tue von Påhlman:

– Både vores ledere og alle vores medarbejdere på socialområdet ser uden tvivl også frem til, at tingene nu nærmer sig en mere normal tilstand igen. For dem har tiden med corona også været en udfordring, hvor vi har alle sammen har skulle vænne os til de ændrede tilstande med coronarestriktionerne. Men nu ser vi frem til at åbne dørene igen, og byde de pårørende inden for på bostederne og i bofællesskaberne.

Selvom muligheden for besøg på denne måde igen bliver normale, er det dog fortsat nødvendigt at tage hensyn til risikoen for smitte og følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer for håndtering af COVID-19.

Der vil desuden stadig være en ekstra opmærksomhed på rengøring af beboernes værelser og i fællesarealerne.

Forfatter

Related posts

Top