En lørdag med tryk (på) – for store og små

Thy Billedskole udvider paletten. På lørdag bydes der indenfor i grafikværkstedet på Kirsten Kjærs Museum. Og både børn og deres nyfigne forældre får her mulighed for at stikke fingrene i de mange materialer, som stilles til rådighed – i topprofessionelle rammer.

Der skal arbejdes med trykfarve på pap, emballage og pleksiglas. Det skal være sjovt, noget, man ikke bare lige kan derhjemme – og så er det en del af en æstetisk dannelse. Et billedkunstnerisk indspark i det nordthyske. Tryksværten er i øvrigt vandbaseret og derfor ganske sikker at arbejde med.

Flere på venteliste
Der har været rift om de få pladser til weekendarrangementet. Faktisk har der været så stor interesse, at der efter jul vil blive afviklet endnu en event. – Der er en del på venteliste, og det er bare dejligt, at så mange har lyst til at deltage. Vi har netop lagt vægt på, at arrangementet skulle være offentligt, så det ikke blev eksklusivt for de børn, der allerede bliver undervist på Thy Billedskole, forklarer Pia Skogberg, der skal facilitere workshoppen.

Det er ingen tilfældighed, at Thy Billedskole supplerer det løbende undervisningstilbud med en event som denne – sammen med bl.a. de årlige sommerferieaktiviteter er det en del af KulturRummets samlede strategi, hvor billedkunst prioriteres. Og samskabelse er et nøgleord: – De voksne skal ikke bare sidde og kigge på – de skal deltage på samme niveau som børnene. Det er et arrangement, der understøtter vekselvirkningen mellem skoler, familier og kulturinstitutioner – og så er det med til at styrke den kulturelle vækst i kommunen, siger Pia Skogberg.

Forfatter

Related posts

Top