– En historisk aftale

Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) tøver ikke med, at kalde planerne om en udvidelse af Rute 26 for historisk:

– Nu har vi snakket om det her i 20 år. Nu kan vi se, at allerede i 2023 får vi den udvidelse vi i den grad har brug for og som vi har efterspurgt, siger han.

En bred politisk aftale betyder, at der afsættes 700 millioner kroner til arbejde med at udvide strækningen fra Hanstholm over Mors til Sallingsund. Venstre’s erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thisted-kredsen, kalder aftalen for afgørende i forhold til den lokale erhvervsudvikling:

– Jeg havde naturligvis gerne set, at Venstre var lykkedes med at fordoble beløbet til strækningen mellem Hanstholm og Sallingsund, men 700 mio. kr. er en rigtig god start på en nødvendig opgradering, siger han.

– Samlet er det tale om en fornuftig aftale, hvor det positive er, at rute 26 påbegyndes i 2023, mens rute 34 først påbegyndes alt for langt ude i fremtiden, siger Torsten Schack Pedersen.

Også Hans Ejner Bertelsen, der sidder med i komiteen for udvidelsen af rute 26 og 34 ærgrer sig over, at den sidste del fra Salling til Herning første realiseres om 10 år:

– Det er lidt en skuffelse for mig, for jeg synes der er behov for det. Det er det malurt der i bægeret på sådan en dag som idag.

Til udvidelsen af Rute 34, som først ventes påbegyndt i 2031, er der afsat 1,14 mia. kroner.

LÆS OGSÅ:

Rute 26 udvides i 2023

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top