En hilsen fra Malawi: – Det har været fantastisk!

For en uge siden rejste 49-årige Lisbeth Frandsen fra Bjergby på Mors til Malawi.

Hun sidder sidder i bestyrelsen for Røde Kors’ lokalafdeling på Mors, og sammen med 11 andre afdelinger skal hun rundt i det afrikanske land for at se nogle de projekter Røde Kors støtter:

– Røde Kors har projekter ude i 3 distrikter, hvor vi har besøgt landsbyområder hvor, f.eks. mødregrupper hjælper udsatte børn, og tjener penge til familier, der ikke selv har råd. Hvor lokale Malawi Røde Kors-folk laver undgomsklubber, hvor unge mennesker kommer og bliver styrket i at være med til at skabe forandring og udvikling, fortæller hun fredag morgen.

– Vi har besøgt skoler og børnehaver, nyetablerede brøndanlæg og en hel masse andre ting, og en dag tog vi ud i de områder, hvor der var oversvømmet efter cyklonen Idai og hvor landsbyer var smadret og lå øde hen. Vi besøgte også de lejre, hvor befolkningen var evakueret til og det sted, hvor en landsby skulle flytte hen og var igang med at bygge nye huse af materialer sponsoreret af Røde Kors.

Lisbeth Frandsen fortæller, at rejsen indtil videre har været fantastisk:

– Overalt møder vi mennesker, der er så stolte over, og engagerede i det frivillige arbejde, de er med i, og de fremskridt, de har gjort. Og de er så taknemmelige over den bistand, de har modtaget fra Røde Kors til at igangsætte projekterne. Det har været så interessant at opleve.

Lisbeth Frandsens afrikanske eventyr slutter imorgen hvor turen atter går retur mod Mors.

Forfatter

Related posts

Top