En hel kommune – kan vi hjælpe hinanden?

Af Torben Overgaard
Spidskandidat for De Konservative til kommunalbestyrelsen i Thy

En hel kommune – kan vi hjælpe hinanden?

Fokus på hele kommunen er vigtigt for mig. Vi har en geografisk stor kommune, hvor Thisted er det naturlige centrum, men vi skal huske hele vores skønne område. Skal det lykkes, kræver det, at vi har og ikke mindst får en kommunalbestyrelse, der har fokus på en sund økonomi, så der også kan være råd til at foretage investeringer og vedligeholdelse – også i de mindre samfund.

Vi oplever i stigende grad hvordan nogen, heldigvis langt fra alle, sætter større og større krav og forventninger over for det offentlige, og hvad man kan forvente, at stat og kommune skal gøre for netop mig. Hvis alting ikke lige klapper og lever op til de forventninger, man som individ har, så er det ”også for dårligt”. Kunne vi i stedet få en kommune, hvor vi hjalp hinanden med løsninger, tror jeg, vi kunne opnå rigtig gode resultater til gavn for vores alles kommune.

Et helt konkret eksempel, på hvordan kommune og borgere kunne hjælpe hinanden til at være mere selvhjulpne, er, at kommunen investerer et beløb i maskiner og materiale til nogle af kommunens mindre byer. Herefter er det op til byerne at gøre brug af dette og sørge for at holde byen pæn og ordentlig. Jeg er helt overbevist om, at der findes masser af frivillige derude, der gerne vil gøre dén ekstra indsats, når de føler opbakning fra kommunen, og når de kan se, at den kommer deres egen by eller forening til gode. Dette vil også være med til at skabe yderligere sammenhold i de mindre byer. Et sammenhold, der kan være behov for, hvis man som by og område vil overleve i en tid, hvor vi fortsat oplever en større og større centralisering. Flere byer i kommunen har en eller flere årlige arbejdsdage, hvor frivillige møder op og gør byen pæn. Det er sådanne frivillige initiativer, jeg mener, ville kunne udbygges og forbedres med hjælp fra kommunen.

Forfatter

Related posts

Top