– En fuldstændig forkert retning at gå!

Vejdirektoratet har med Transportministeriets accept fået grønt lys til at begynde at fjernstyre flere af landets klapbroer, herunder Vildsundbroen.

Som omtalt i går er det en beslutning, der af flere årsager vækker bekymring hos Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

De nuværende brovagter er fra årsskiftet blevet tilbudt ansættelse i Vejdirektoratets Vintervagtcentral, der ligger i Aalborg.

-Én ting er jo, at fjernstyre en ny bro. Vildsundbroen har mere end 80 år på bagen, så det er altså lidt noget andet her. Engang i mellem kræver en så gammel bro, at der lige bliver ordnet lidt pr. håndkraft og så er der sørme langt fra Aalborg hvis det er sådan, at broklappen har sat sig fast, lyder det fra Hans Ejner Bertelsen.

Udsigten til at lokale arbejdspladser flyttes til Aalborg giver for Hans Ejner Bertelsen ingen mening:

– Det synes jeg da er en fuldstændig forkert retning at gå. Det, at man placerer en styring af Vildsundbroen i Aalborg; det er da en mærkelig måde og ville et Danmark i balance, slutter borgmesteren der i går beskyldte regeringen for med denne beslutning at demonstrere magtfuldkommenhed.

Hans Ejner Bertelsen vil nu tage kontakt til sine borgmesterkollegaer i de andre kommuner, som også ser ud til at få fjernstyring af klapbroer implementeret i nær fremtid.

Redaktionen har uden held forsøgt at få kommentar fra det lokalvalgte folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen, der er erhvervsordfører for Venstre.

LÆS OGSÅ:

Borgmester-utilfredshed med fjernstyringsplaner

Arkivfoto: Sundbymors.dk

Forfatter

Related posts

Top