En Forårsdag i Thy 2017 bliver folkefest

Et fast tilbagevendende tegn på forårets komme er “En Forårsdag i Thy”.  For rigtig mange er det første cykelløb i den nye sæson. Man har måske brugt mange timer i motionscenteret på en spinningcykel eller løbebånd. Det er nu, at alle disse timer skal udfolde sig, og man skal se hvordan formen er.

De fleste cykelmotionister har hele vinteren gået og pudset på deres racercykel i skuret. Ventet med længsel på de første træningsture, så man er helt klar til sæsonens udfordringer. Motionsløbere har haft en mild vinter, hvor vejret ikke har gjort det umuligt at få trænet uden for motionscenteret. Nu står den nye sæson for døren, og man skal teste sig selv af.

Thy-løbet er årets første
En Forårsdag i Thy vil i år løbe af stablen søndag den 9. april med start og mål ved Thyhallerne i Thisted.

Der vil i 2017 udgaven af En Forårsdag i Thy være de tre traditionelle cykeldistancer på henholdsvis: 105, 75 og 30 km.

– Der er dialog med de godkendende myndighederne omkring at få ændret lidt på ruterne. På de 2 lange distancer bliver der tilføjet en sløjfe i det nordlige Thy, hvor der kommer nogle ekstra højdemeter på i forhold til den tidligere rute, fortæller Michael Nymann fra “En Forårsdag i Thy”.

Løbedistancerne vil være de samme som sidste år. En halvmaraton rute, som vil indeholde flere salgs underlag såsom: Asfalt, grusvej, skovstier og strand. En udfordrende og spændende rute. Distancerne på 11 og 6 km. vil primært være på asfalt i Thisted by.

– Sidste år var der premiere på en duatlon distance, hvor man kombinerer løb og cykling. Distancerne her er 6 km. løb, 30 km. cykling og 6 km. løb. Hvis man har planer og ambitioner om en ¼, ½ Ironman eller sågar en hel Ironman distance i løbet af 2017 er dette en oplagt mulighed, tidligt på sæsonen, at prøve skiftet mellem cykling og løb på overkommelige distancer. I premiere udgaven havde vi 10 deltagere til start, og Thy Triathlon Team har i år meldt deres ankomst, så mon ikke der kommer flere til start i 2017?, lyder det fra Michael Nymann.

Foto : En Forårsdag i Thy

Foto : En Forårsdag i Thy

”Family Walk”
Som et helt nyt tiltag i 2017 vil det være muligt for hele familien at deltage. Det nye tiltag er ”Family Walk”. Her kan man vælge enten at begive sig ud på en 11 eller 6 km gåtur.

– Vi vil gerne lave vores arrangement til en folkefest i Thy, hvor alle generationer tager del i denne forårsdag i Thy. Vi vil rigtig gerne have endnu flere til start, og ved at gennemføre det nye tiltag håber vi på op i mod 800 deltagere.  Kan vi få opbakning fra blandt andet Thisted Kommune og erhvervslivet er det ikke usandsynligt, at vi kan lave deltagerrekord i 2017, siger Michael Nymann.

Kæmpe lokal opbygning fra erhvervslivet
Igen i år har der været rigtig god opbakning fra erhvervslivet i lokalområdet. Både Thisted Forsikring og Brandt Revision er igen i 2017 hovedsponsorer på arrangementet.

– For nu tredie gang er Thisted Forsikring med når En Forårsdag i Thy løber af stablen. At være med til at bakke op om et event, der sætter Thy på landkortet er et naturligt valg for os her hos Thisted Forsikring. Vores lokale engagement spænder fra alt lige fra godgørende formål og håndbold til fodbold og nu også cykelløb og løb, siger Rasmus Ustrup fra Thisted Forsikring.

Niels Brandt fra Brandt Revision og Rådgivning er i samme boldgade.

– Brandt støtter op om noget, der er sundt så folk får velvære og det der dermed følger, såsom positive tanker, mindre sygdom etc., så de er top motiverede til at gå på arbejde. Derudover er vi meget opmærksomme på at støtte lokale arrangementer. Hvis vi alle er synlige i vores område og har mange tilbud, så har vi måske en lille mulighed for at holde på vores unge mennesker så alle ikke flytter til de store byer. Det er også én af grundene til at vi tager elever ind hvert år, selvom vi ikke altid lige står og mangler, men som sagt for at holde dem i område, siger han.

Michael Nymann, formanden for bestyrelsen påpeger, at man er meget taknemmelige for den store opbakning fra sponsorer. Havde man ikke haft dem, havde et løb af den her kaliber, slet ikke kunnet gennemføres.

Foto : En Forårsdag i Thy

Foto : En Forårsdag i Thy

Bedre oplevelse venter
For at højne niveauet og gøre det til en endnu bedre oplevelse for alle deltagere, har man i år valgt ny samarbejdspartner til tidtagningsdelen. Der er indgået samarbejde med Sportstiming.

– De kommer med et professionelt setup, og vi kan som noget nyt tilbyde ”Live Tracking” og en bakkespurtskonkurrence på de 2 lange cykeldistancer. Her vil der snarest komme mere info på både hjemmesiden og på vores Facebook side ligesom der kommer flere spændende nyheder i løbet af den nærmeste fremtid, lover Michael Nymann

Læs mere og tilmelding her

Forfatter

Related posts

Top