“En Forårsdag i Thy 2016” – forandring fryder

Glæden er ofte den samme år efter år, når de første forårstegn viser sig. Fugle der synger, planter og buske er begyndt at blomstre, tocifrede varmegrader og flere lyse timer er blot nogle få tegn på, at foråret er på vej.  Forandring fryder.

Mange motionister hilser også foråret velkommen af mange andre grunde. For mange er vinterens træning foregået på spinningcykler, løbebånd og romaskiner i mørke træningslokaler. Det har helt sikkert være en udfordring for de fleste at komme op og træne en tidlig morgen, hvor det stadig var mørkt og koldt udenfor. Nu, hvor de lysere tider står for døren og temperaturen stiger, er motivationen større til at komme udenfor og få varme i kinderne. De fleste cykelmotionister har hele vinteren gået og pudset på deres racercykel i skuret. Ventet med længsel på de første træningsture så man er helt klar til forårets udfordringer.

 

Tanken bag “Forandring fryder” er skrevet med henblik på netop de forandringer, som foråret kommer med. Folk får en anledning til at komme ud og røre sig i naturen, og her er En Forårsdag i Thy en rigtig god mulighed

En Forårsdag i Thy varsler forårets komme
En af de første udfordringer i sæsonen, og et andet stensikkert forårstegn, er: En Forårsdag i Thy 2016. Løbet vil i år allerede løbe af stablen søndag den 3. april.

Styregruppen bag løbet har i år lavet et lille pay off til selve navnet på løbet: En Forårsdag i Thy – Forandring fryder.

– Tanken bag “Forandring fryder” er skrevet med henblik på netop de forandringer, som foråret kommer med. Folk får en anledning til at komme ud og røre sig i naturen, og her er En Forårsdag i Thy en rigtig god mulighed, for netop at benytte sig af dette. Så det er ment både fysisk og mentalt, at: Forandring Fryder, fortæller Torben Skadhauge der er formand for En Forårsdag i Thy.

Som noget nyt er der på løbedistancerne en ny spændende halvmaraton rute, samt 11 og 6 km.


Nye ruter til årets En Forårsdag i Thy
Der vil i 2016 udgaven af En Forårsdag i Thy være de tre traditionelle cykeldistancer på henholdsvis: 102, 76 og 30 km.

Som noget nyt er der på løbedistancerne en ny spændende halvmaraton rute, samt 11 og 6 km.

Ydermere har der været forespørgsler om en duatlon distance, hvor man kombinerer løb og cykling. Dette vil der også være mulighed for at tilmelde sig i dette års udgave. Distancerne her er 6 km. løb, 30 km. cykling og 6 km. løb. Hvis man har planer og ambitioner om en ¼ eller ½ ironman distance i løbet af 2016 er dette en oplagt mulighed, tidligt på sæsonen, at prøve skiftet mellem cykling og løb på overkommelige distancer.

Som noget nyt i 2016 vil der være forplejning både før, under og efter løbet. Målområdet er flyttet til parkeringspladsen ved Thy Hallen, Lerpyttervej i Thisted. Her er masser af parkeringspladser, samt gode omklædnings- og badefaciliteter.  Der vil også være flotte lodtrækningspræmier blandt alle forhåndstilmeldte.

 

Thisted Forsikring vælger endnu engang at støtte op om en Forårsdag i Thy, da vi mener at det er essentielt for vores lokalområde at sådanne tiltag fortsat kan køres på et så professionelt plan.

Thisted Forsikring og Brandt Revision bakker op
Igen i år har der været rigtig god opbakning fra erhvervslivet i lokalområdet. Både Thisted Forsikring og Brandt Revision er igen i 2016 hovedsponsorer på arrangementet.

– Thisted Forsikring vælger endnu engang at støtte op om en Forårsdag i Thy, da vi mener at det er essentielt for vores lokalområde at sådanne tiltag fortsat kan køres på et så professionelt plan. Som egnens lokale og foretrukne forsikringsselskab vil vi gerne give tilbage til området vi opererer i. Derfor er sponsoratet af En Forårsdag i Thy et naturligt valg for os. Vi håber, at så mange lokale som muligt har lyst til at deltage. Vi vil selvfølgelig forsøge at stille et stort hold fra Thisted Forsikring, såvel være til stede til en god snak, siger Rasmus Ustrup fra Thisted Forsikring.

Og motion er sundt. Og det er en af grundene til, at Brandt Revision er med.

– Brandt støtter op om noget, der er sundt så folk får velvære og det der dermed følger, såsom positive tanker, mindre sygdom etc., så de er top motiverede til at gå på arbejde. Derudover er vi meget opmærksomme på at støtte lokale arrangementer. Hvis vi alle er synlige i vores område og har mange tilbud, så har vi måske en lille mulighed for at holde på vores unge mennesker så alle ikke flytter til de store byer. Det er også én af grundene til at vi tager elever ind hvert år, selvom vi ikke altid lige står og mangler, men som sagt for at holde dem i området, siger Niels Brandt fra Brandt Revision og Rådgivning.

 

 Vi er i Thy meget berygtede for den famøse vestenvind, og vi ved, at mange venter med, at tilmelde sig indtil de har nogenlunde styr på vejrudsigten, og ikke mindst vinden.

Store forventninger til årets arrangement
En Forårsdag i Thy er forlængst blevet et godt brand og derfor er der også store forventninger til årets arrangement.

– Vi ved, at løbet i år er meget tidligt på sæsonen. På trods af det håber vi, at mange vil tage udfordringen op. Vi er i Thy meget berygtede for den famøse vestenvind, og vi ved, at mange venter med, at tilmelde sig indtil de har nogenlunde styr på vejrudsigten, og ikke mindst vinden. Jeg vil dog gerne opfordre folk til at se bort fra vejrudsigter. Få fat i cykelklubben, få cykelkammeraterne med og få jer forhåndstilmeldt. Så er der ingen undskyldninger på selve dagen, siger Torben Skadhauge fra En Forårsdag i Thy.

Han medgiver, at vinden helt sikkert spiller ind på beslutningen om at deltage.

– men man finder helt sikkert nogen på samme niveau som én selv. Så mon ikke man, ude på ruten, kan finde noget læ fra én, som har lidt mere overskud end én selv. Alle motionister kan skrive under på, at de har det rigtig godt efter løbet, selvom det har gjort ondt undervejs. Det at få varmt tøj på, komme op i teltet til de andre, dele oplevelser fra ruten og få en velfortjent øl efter løbet. Det er da det halve af oplevelsen, siger Torben Skadhauge.

En Forårsdag i Thy afvikles søndag den 3. april og du kan læse meget mere her :  www.enforaarsdagithy.dk

 

Forfatter

Related posts

Top