En fantastisk skolekoncert i fællesskabets tegn

Der er dømt klassisk musik for fulde gardiner, når omtrent 200 elever fra Thys 4. klasser samles til ’Musik i Hverdagen’-stævne for fjerde gang. En festlig dag med fokus på fælleskabet såvel som de musiske færdigheder.

Musik i hverdagen spiller en vigtig rolle for de deltagende børn – både fagligt og socialt. Derfor er det på alle måder en stor begivenhed, når en række af Thys 4. klasser på tirsdag atter en gang stimler sammen for at tilbringe en hel dag i den klassiske musiks verden.

Masser af (stævne)succes
Denne gang samles hele 200 børn om det ambitiøse musikprojekt. Et projekt, som hidtil har været en succes, og det store stævne er derfor en begivenhed, som projektkoordinator Kristina Brogaard glæder sig meget til:
– Vi har et godt program. Både musikskolelærere og musiklærere i folkeskolen kender konceptet, derfor er jeg sikker på, at vi i fællesskab får en hel fantastisk dag, siger hun.

Kristina Brogaard, som er tilknyttet både Sjørring Skole og Musikskolen i Thy, har været med siden projektets begyndelse. I samarbejde med lærere fra de deltagende skoler har hun stået for koordineringen af de mange børn, som denne gang kommer fra Tingstrup Skole, Rolighedsskolen, Østre Skole, Bedsted Skole, Tilsted Skole, Hurup Skole, og Hannæsskolen.

– Mine elever har været meget glade for projektet. Det har været et godt materiale med gode og varierede sangvalg! Vi har øvet alle stemmer, rytmer etc. og hygget os med den såkaldte The Cup Song. De har været gode til at modtage undervisning i såvel sang- som violingruppen. Alt i alt en lærerig og god proces, fortæller Lene Grimdal, der er lærer på Hannæsskolen.

At være en del af noget større
Musik er ikke bare musik, men kan også være et nyttigt redskab til børns udvikling: Musik kan stimulere et barns evne til at samarbejde i sociale sammenhænge, til at stille sig et mål, til at tænke kreativt og nytænkende, og derfor bør musikkens verden være tilgængelig for alle børn – ikke bare de heldige få. Dette er grundtanken bag projektet, som i de seneste år har introduceret den klassiske musiks og musikskolens værdier til flere hundrede børn.
Stævnedagen er en særlig vigtig del af projektet, da den blandt andet er med til give børnene en god, fælles musikoplevelse, og ikke mindst muligheden for at fremvise deres måske nyopdagede musikalske evner til forældre, familie og venner: – Det vigtigste er at give børnene en kæmpe oplevelse af at være en del af noget større. Det kan lykkes gennem musikken. Og det håber jeg, forældrene vil kunne se og mærke, når vi slutter dagen af med en fælleskoncert, siger Kristina Brogaard.

Musik i Hverdagen
MuH-projektet er et tilbud til ”Den åbne Folkeskole”, hvor lokalsamfundet inddrages i elevernes undervisning. Visionen er at skabe en sammenhængende, nytænkende musikundervisning fra SFO-start og frem, og samtidig gøre en ekstraordinær indsats for en mere fokuseret og inkluderende talentudvikling.

Sted
Thisted Gymnasium – stx og hf (Teutonersalen), Ringvej 32, 7700 Thisted.

Tidspunkt
Tirsdag den 28. marts (stævne hele dagen, fælleskoncert kl. 16.00).

Pris
Entré: 20 kr. for publikum over 18 år.

Foto: Arkiv

Forfatter

Related posts

Top