En epoke slutter i Bio Mors

Artiklen bringes i samarbejde med TV MidtVest

Når Bio Mors idag siger farvel til Peter Astorp, den daglige leder efter 25 års virke, er det samtidig et farvel til en meget vigtig dynamo i den private forening bag biografen.

– Peter har siden foreningens oprettelse arbejdet utrættelig for biografen, fortæller Bodil Andersen fra Nykøbing og fortsætter roserne:

– Hans telefon har været åben dag og nat, og Peter har utallige gange rykket, når der har været brug for hjælp i Bio. Han har gået først i de mange renoveringer, der har været undervejs, så Bio Mors i dag fremtræder som en topmoderne biograf, fortæller hun til TV MIDTVEST.

Mange forbedringer
Hovedpersonen mener dog, at tiden er blevet moden til at ny kræfter skal tage over.

– Nu var det på tide, at det var mit navn, der stod i rulleteksterne, lyder det fra Peter Astorp.

– Så bliver der mere tid til familien, siger han og glæder sig over de mange forbedringer, det er lykkedes at tilføre den lille biograf.

– Der er sket så mange ting i min tid. Vi har fået to helt nye biografsale. Og så er vi gået fra en kinoafspiller til at blive digitale.

Foto: Kristian Brønsbæk/TV MidtVest

Peter Astorp er dog ikke helt færdig med biograflivet.

– Jeg kommer stadig til at komme her. I hvert fald en gang om ugen, siger den afgående leder, der fortsætter som frivillig i foreningen.

Reddet på målstregen
Det var ellers ved at gå helt galt for den gamle biograf i 1991, hvor den siden 1965 havde oplevet en lang nedtur lige som så mange andre biografer.

– Bygningen var ved at blive solgt og ville ende som diskotek eller lavprisvarehus. Men en kreds af private troede på mulighederne og foranstaltede en redningsaktion, fortæller biografen på sin hjemmeside.

Bio Mors er i dag ejet og drevet af den forening, der opstod i 1992. Siden den overtog biografen, er al overskud blevet anvendt til tilbagebetaling af gæld og til forbedringer af huset og teknikken.

FAKTA OM BIO MORS

  • Startet i 1924 af Sadelmager Kjeldsen.
  • Var fra start den førende og siden begyndelsen af 1980’erne den eneste biograf på Mors. På et tidspunkt ver der tre biografer.
  • Biografen overgår i 1992 til foreningen bag.
  • 80 personer skiftes til at betjene alt i biografen og dens to sale.
  • Har i dag digital kinomaskine med 3D

Foto: Kristian Brønsbæk/TV MidtVest

Forfatter

Related posts

Top