Ellen drømmer om landsholdet

Traditionen tro har alle årgange i FC Thy Piger været samlet for at markere afslutningen på fodboldåret, hvor 122 pige-spillere har fordelt sig på årgangene U13, U14, U15, U16 og U18.

FC Thy Piger er et samarbejde mellem de fem klubber – Thisted FC, Nors Boldklub, Koldby Hørdum Idrætsforening, Nordthy Boldklub og Frøstrup Hannæs Idrætsforening og afslutningen markerede en veloverstået fjerde sæson i FC Thy Pigers historie.

U18 DM-række
Med en nylig tildeling af U18 DM-licens til klubben, så var der i år noget ekstra at fejre:

– Licensen betyder, at vi fra den kommende sæson skal spille i den landsdækkende U18 DM-række sammen med 11 andre klubber. Det bliver en kæmpe udfordring, som vi glæder os til.  Med licensen følger en støtte på 110.000 kr fra DBU, som skal bruges til at højne vores talentudviklingsmiljø endnu mere, lød det blandt andet fra formand Bent Andersen, der har stået i spidsen for både etableringen af FC Thy Piger og ansøgningen om licens til at spille på højeste niveau.

Afslutningsfesten bød først på kaffe, kage, taler og ikke mindst årets kåringer.

Årets spiller
Hovedprisen og titlen som Årets Spiller i FC Thy Piger gik i år til Ellen Frank Mitchell, der spiller på U15 Vest.

Det er fjerde gang vandrepokalen uddeles og den går hvert år til en spiller, der har et talent ud over det sædvanlige. Om valget af Ellen lød det blandt andet fra træner Kenneth Jørgensen:

– Hun er en kampafgørende spiller med en imponerende teknisk kunnen. Hun er seriøs med sin fodbold og møder smilende op til træning og er altid klar til at lære nyt. Hun kan lave de spektakulære ting og er samtidig god til at gøre andre gode, og så har hun et helt særligt overblik på banen.

Foto: Privatfoto

Drømmer om landsholdet
14-årige Ellen Frank Mitchell kommer fra Koldby Hørdum Idrætsforening og begyndte fodboldkarrieren der i en alder af fem år.  Hun er netop udtaget til DBU’s U15 talent-trup, og er dermed blandt de 50 dygtigste spillere på årgang 2003 i hele landet.

Hun er i øvrigt den tredje pigespiller fra KHIF, som snupper den fornemme titel som Årets FC Thy pigespiller ud af de fire gange, prisen har været uddelt.

– Det er stort for mig at få den anerkendelse i klubben, og jeg er virkelig glad for den. Jeg drømmer om at komme på A-landsholdet og at få den her pris bekræfter mig i, at alle de timer jeg bruger på min sport er det hele værd, siger en stolt Ellen Frank Mitchell.

Årets Fighter
Titlen som Årets Fighter gik i år til den 13-årige Emilie Bak Sloth fra Nors, der spiller på U13 Vest, men samtidig har været med på U-14 Vest i en række vigtige kampe. Hun fik stor ros for altid at give sig 110 procent på banen.

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Årets Kammerat
Der uddeles også hvert år en pris til Årets Kammerat. Den gik i år til Signe Gade fra Koldby. Signe er U14 Vest-spiller. Hun fik af træner-teamet flotte ord med på vejen om sit gode humør og fortræffelige evne til at skabe sammenhold på tværs af de to U14 hold på årgangen.

Udover de tre hovedpriser blev der på hver årgang kåret en Årets Profil.

Den går til en spiller, som på den ene eller den anden måde har markeret sig på holdet. I år blev følgende spillere hædret med den titel:

U13 Vest: Anna Frank Mitchell.

U14 Vest: Anna Damsgaard.

U14,1: Britt Zefting.

U15 Vest: Emma Koustrup.

U15,1: Camilla Kær.

U16: Mathilde Boesen.

U18: Maja Elkjær.

Næste punkt på aktivitetsplanen i FC Thy Piger er Vildbjerg Cup i august. Her deltager klubben med 107 pigespillere fordelt på fem årgange og otte hold.

Forfatter

Related posts

Top