Elever kan måske se frem til kortere skoledage

Kortere skoledage, mere naturvidenskab og sprog og mindre understøttende undervisning.

Det er mere end fem måneder siden, at regeringen fremlagde en stribe forslag til justeringer af folkeskolereformen fra 2013. Og efter et usædvanligt forhandlingsforløb ser partierne i Folketinget nu ud til at være tæt på en aftale.

– Det ser godt ud efterhånden. Jeg håber, at alle partier er villige til at give sig. Det er noget, alle forældre og elever efterspørger, siger Alex Ahrendtsen, undervisningsordfører for Dansk Folkeparti.

Socialdemokratiets ordfører, Annette Lind, blev tilbage i november så utilfreds med undervisningsminister Merete Riisager (LA), at S krævede, at forhandlingerne flyttede til Finansministeriet. Det usædvanlige skridt har båret frugt, mener Annette Lind.

– Jeg håber rigtig meget på, at vi får lavet en aftale, og at vi kan gøre det i denne her uge, siger hun.

Merete Riisager undrede sig over kritikken, men hun gik med til, at finansminister Kristian Jensen (V) overtog styringen.

– Jeg kan kun anvise, hvor løsningerne er, men der er nogle partier, som lige skal vende skråen, så vi kan lande en aftale. Hvis vi gør det i et andet ministerium, så er det fint for mig, sagde Riisager tilbage i november.

/ritzau/

Foto: Leitorp + Vadskær

Forfatter

Related posts

Top