Elever fra EUC NordVest kvalificerer sig til DM i Skills Detail

Et hold dygtige GF2-elever fra EUD og EUX Business har netop kvalificeret sig til DM i Skills Detail.

Sille Kristensen og Janni Søvsø stillede op i konkurrencen, med Marie Noermark som hjælper, da de regionale Skills-konkurrencer løb af stablen i Aalborg. Her fik gruppen en 2. plads, hvilket kvalificerer dem direkte til den nationale konkurrence.

Sille og Janni deltog med et koncept målrettet butikken ”HL – en del af dit hjem” (tidl. Botex). Gruppens valg af case var taget ud fra en betragtning om, at HL’s nuværende kundegruppe primært består af kvindelige kunder, og gruppen så således et uforløst potentiale i forhold til at tiltrække flere mænd til butikken. Således havde Sille, Janni og Marie udarbejdet et nyt koncept i form af en mandeafdeling, indrettet i et mere råt look og med lokale produkter på hylderne.

Flot resultat på kort tid
I konkurrencen blev gruppens koncept bedømt ud fra følgende discipliner: Visuel merchandising, personligt salg, markedsføring og godt købmandskab. Pigerne præsterede flot og blev som sagt honoreret med en 2. plads, hvilket betyder, at de sammen med vinderholdet fra Aalborg Handelsskole skal repræsentere region Nordjylland til DM i Skills i Herning til januar.

– Alle tre piger er først startet på GF2 Detail i august, så de har ikke haft lang tid til at lære tingene. Men de er utrolig motiverede og engagerede, og det afspejler sig tydeligt i deres præstation. Alle dommerne bemærkede, at pigerne havde udviklet et rigtig godt koncept, så de har et godt fundament at arbejde videre med, når de nu skal til at arbejde i dybden med det og blive helt skarpe til den nationale konkurrence, hvor de skal dyste mod vinderholdene fra landets øvrige regioner. Alt i alt har 10 hold kvalificeret sig til DM, så der bliver stærk konkurrence, lyder det fra afdelingsleder Anne Mose fra EUD og EUX Business, EUC Nordvest.

Store forventninger
Detailelever fra EUC Nordvest har deltaget i Skills flere gange før, men sidste år var første år, hvor holdene skulle kvalificere sig til DM via regionale mesterskaber. Her vandt EUC Nordvests gruppe den regionale konkurrence og fik efterfølgende en flot 3. plads til DM. Der er således noget at leve op til for dette års kandidater.

– Vi forventer helt sikkert, at de klarer sig godt. De har et stærkt koncept, og de har fået mange gode tips af dommerne til, hvordan de kan styrke konceptet yderligere. Nu skal de så bruge de næste par måneder på at arbejde i dybden med både teorier og praktiske ting. Til den nationale konkurrence skal de konkurrere i dobbelt så mange discipliner, idet de her skal vurderes inden for i alt otte forskellige discipliner. Blandt andet skal de arrangere en event, lave en vinduesudstilling og så videre. Så der er masser at tage hul på, men vi er sikre på, at de nok skal løfte opgaven flot, siger Anne Mose.

Forfatter

Related posts

Top