El- og hybridbiler biltyper udgør en tredjedel af salget i juni

Hver tredje personbil, der blev solgt i juni, var enten en el- eller hybridbil.

Det oplyser Danmarks Statistik i en opgørelse, som ser nærmere på salget af personbiler i årets første sommermåned.

I alt er der i juni blevet solgt 16.806 personbiler de danske husholdninger og virksomheder, når der tages højde for sæsonudsving. Af de solgte personbiler udgør salget af opladelige biltyper som el- og hybridbiler 33,3 procent af salget. Det vil sige en tredjedel af det samlede salg.

Ifølge Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, er det den højeste andel af det samlede bilsalg nogensinde.

– De opladelige biltyper fylder altså mere og mere af det samlede bilsalg, hvor der i årets første seks måneder er solgt 18.419 hybridbiler og 7398 elbiler. Det er henholdsvis 99,7 procent og 305 procent flere solgte hybrid- og elbiler end de samme måneder sidste år, siger han i en skriftlig kommentar.

I juni alene har hybridbiler været dobbelt så populære som elbiler, da hybridbiler har udgjort 22,2 procent af bilsalget, mens elbiler har udgjort 11,1 procent.

Ser man på det samlede bilsalg i årets første seks måneder, så er der i alt solgt cirka 97.000 personbiler til de danske husholdninger og virksomheder.

Det er cirka 8500 flere end de samme måneder sidste år. Det svarer til en stigning på 9,6 procent.

/ritzau/

Foto: Dansk Elbil Alliance

Forfatter

Related posts

Top