Eksporten af danske skinker til Kina vokser

De danske slagteriers eksport af svinekød til Kina boomer, skriver Finans.

I det første kvartal af 2016 blev den danske eksport til Kina af skinker og andre regulære stykker svinekød mere end fordoblet til 31,5 mio. kilo. Samtidig voksede slagteriernes eksport af de såkaldte biprodukter (tæer, haler osv.) med 53 pct. til 51 mio. kilo.

Også en række andre EU-lande har i år haft en pludselig vækst i eksporten til Kina og Hongkong, som nu aftager mere end halvdelen af EU’s totale svinekødseksport.

– Den stærkt stigende eksport til Kina kommer som sendt fra himlen, da markederne i Europa er præget af stigende produktion og forholdsvis svag efterspørgsel,« fortæller Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crown, til Finans.

Den voldsomme stigning i Kinas import skyldes, at landets egen produktion af svinekød er faldet brat efter en periode med lave priser, som har tvunget mange producenter til at lukke. Samtidig har de kinesiske myndigheder skærpet kravene til både fødevaresikkerhed og miljø.

I Landbrug & Fødevarer vurderer markedsanalytiker Karsten Flemin over for Finans, at slagteriernes eksporteventyr i Kina formentlig kan fortsætte i hvert fald et års tid endnu.

Forfatter

Related posts

Top