Eksplosiv vækst: Morsingbo har udviklet digital læringsplatform

Da læringsplafformen aktivtime.dk for nogle år siden blev lanceret, blev den oprindeligt udviklet med henblik på at få mere bevægelse ind i undervisningen. I disse corona-tider oplever platformen en enorm, nærmest eksplosiv vækst.

Det fortæller Torben Kjeldgaard Trans, der står bag platformen. Han er oprindeligt fra Nykøbing, men er idag bosiddende uden for øen.

– Da skolerne åbnede op for de mindst elever efter påske, var det med krav om at planlægge størstedelen af undervisningen udendørs. Det har resulteret i at læringsplatformen AktivTime.dk oplever en eksplosiv vækst i brugerantallet, fortæller han og tilføjer at brugerantallet siden den 15. april er steget med mere end 960% sammenlignet med samme periode sidste år. Og antallet af brugere stiger dag for dag.

En del af æren skal nok tilskrives, at platformen er blevet gjort gratis for landets lærere resten af skoleåret:

– På den måde kan vi give vores lille bidrag i en svær tid og sikre, at så meget undervisning som muligt kan foregå udendørs, og dermed mindske smitterisikoen, fortæller Torben Kjeldgaard Trans.

Og tilbuddet er populært.

– Vi har lige så mange brugere inde på 3-4 dage, som vi normalt har på en måned, slutter Torben Kjeldgaard Trans.

Aktivitetsbanken indeholder lige nu 361 aktiviteter med 6994 opgaver klar til brug.

Platformen er bygget op omkring hotspots som eleverne finder frem til via gps. Når eleverne står på et af disse hotspots popper et spørgmål eller en opgave, som skal besvares eller løses, op på mobilen.

LÆS OGSÅ:

Morsingbo kombinerer undervisning med motion via IT

Forfatter
Top