Eksplosiv stigning i lange dyretransporter

Flere danske grise end nogensinde før bliver læsset på lastbiler og kørt ud af Danmark på lange dyretransporter over otte timer. Mere end 11 millioner grise blev i 2019 læsset på lastbiler i op til fem etager og kørt ud af Danmark.

Det viser en aktindsigt, Dyrenes Beskyttelse har fået hos Fødevarestyrelsen.

Der er tale om en stigning på 15% i forhold til 2018. Dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse, Ditte Erichsen, finder stigningen stærkt kritisabel:

– Det er en fuldstændig ulykkelig udvikling, at der sendes flere og flere grise på lange transporter. Lange dyretransporter er stressende og belastende for grisene, der risikerer at blive transporteret i op til 24 timer uden foder og med begrænset adgang til vand, uden plads til at ligge ned i deres naturlige stilling og uden mulighed for at søge afkøling ved høje temperaturer, siger hun i en pressemeddelelse.

Siden 2007 er antallet af levende grise, der bliver kørt ud af Danmark på lange transporter eksploderet. Hvor der i 2007 blev kørt knap 2 millioner grise ud af Danmark var tallet steget til mere end 11 millioner i 2019.

Størstedelen af de eksporterede grise er smågrise på mellem 15-50 kg. De bliver kørt til primært Polen, Tyskland og Italien, hvor opdrætterne kan få en bedre pris for dem.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Forfatter

Related posts

Top