Eksperter sår tvivl om operationer på Thisted Sygehus

En fejloperation af den 21 årige Marie Hanning fra Sdr. Dråby i december sidste år, har fået diskussionen om fremtiden for planlagte operationer i Thisted til at blusse op igen.

Peter Charles, der er professor institutit for klinisk medicin på Aarhus Universitet mener, at det ikke bør være et mål i sig selv, at man skal klare alle operationer på et lokalt hospital, hvis man ikke kan skaffe læger nok.

– hvis man ikke kan skaffe læger nok til det sted på den ene eller anden måde, så må man lukke stedet. Det skal ikke gå ud over patienterne. Jeg synes ikke, at Thisted skal lukkes som sådan. Men så må man også sørge for, at den patientbehandling der er der, den er af en kvalitet, vi kan være bekendt, siger han til TV MidtVest.

Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør i Region Nordjylland står – bortset fra sagen omkring Marie Haanings mislykkede operation – gerne på mål for sygehuset og kvaliteten af arbejdet der.

– de hovedfunktionsoperationer der foretages på Thisted Sygehus, altså almindelige operationer, der er kvaliteten og patientsikkerheden på samme niveau som i resten af landet, påpeger han.

Marie Haaning døjer her et halvt år efter den fejlslagne operation stadig med problemer med store smerter.

Foto : Christian Kjeldsen

 

Forfatter

Related posts

Top