Ekspartileder får betinget fængsel for at uddele asylspray

Den tidligere partileder for Danskernes Parti, Daniel Stokholm, er af Retten i Sønderborg idømt 30 dages betinget fængsel i en sag om uddeling af asylspray.

I sagen har tre andre mænd desuden fået bødestraffe. De skal hver især betale 15 dagbøder på 500 kroner.

For 2 år siden delte de fire mænd fra det indvandrerkritiske parti delte hårsprayer ud til tilfældige forbipasserende med teksten “asylspray” ud på gaden i både Thisted og Haderslev .

Årsagen var at partiet mente, at migranter skabte sikkerhedsproblemer i Danmark, og de burde udvises. Desuden ville de have lovliggjort peberspray.

De fire mænd er ifølge JydskeVestkysten alle dømt for racisme og for at have brudt våbenloven ved at være i besiddelse af hårlakken med henblik på selvforsvar.

Dømt for propaganda
Daniel Stokholm er desuden dømt for at udbrede propaganda, og derfor havde anklager Jannie Dahl Nøhr krævet en hårdere straf til ham.

De fire mænd har alle erkendt, at de delte hårspray ud, men de har nægtet at have overtrådt loven.

Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for Daniel Stokholm, oplyser, at han straks vil anke dommen.

Det var i 2011, at Daniel Stokholm stiftede Danskernes Parti. Det højrenationalistiske parti forsøgte længe at blive opstillingsberettiget til Folketinget, men det formåede ikke at indsamle nok vælgererklæringer.

I juni sidste år meddelte partilederen, at han trak sig, og at han ville fokusere på sin familiære og private situation. Samtidig blev partiet nedlagt.

/ritzau/

Foto : Danskernes Parti

Forfatter

Related posts

Top