Efterskoleelever fik læreplads under Erhvervspraktik

Fire elever på Blidstrup Efterskole fik det maximale udbytte ud af deres erhvervspraktik.

Jesper, Kasper, Morten og Christian har nemlig alle fire fået en aftale om læreplads i hus, efter en uges erhvervspraktik hos lokale såvel som regionale virksomheder.

Når drengene er færdige på Blidstrup Efterskole, starter de på EUD for at tage 20 ugers grundforløb, men til forskel fra måske nogle af deres nye klassekammerater, skal de ikke spekulere i, om de nu kan optages på hovedforløbet, da de allerede har læreplads-aftaler i hus.

Blidstrup Efterskole 2

Har valgt håndværkerlinien
Fælles for dem alle er, at de under hele deres efterskoleophold har valgt linjefaget håndværker. Håndværkerlinjen er en linje med masser af erfaring inden for både tømrer-, murer-, smede- og elektrikerfaget, og med en række supplerende valgfag som knivsmedning, motorlære og sløjd, er der virkelig erfaring og opkvalificering at hente.

Linjen har haft stor succes, og tiltrækker mange unge som har lyst til at bruge hænderne og måske drømmer om en fremtid som elektriker, smed, murer eller tømrer.

Ud over erfaring og opkvalificering er håndværkerlinjen også certifikatgivende, der tilbydes nemlig svejsekursus incl paragraf 26 (sikkerhed).

Blidstrup Efterskole 3

Erhvervspraktik har givet afklaring
Alle 9. klasserne på Blidstrup skal i en uges erhvervspraktik, og 10. klasserne i brobygning, men har man valgt håndværkerlinjen får man en ekstra uges erhvervspraktik, og denne uge batter altså.

– jeg har valgt håndværkerlinjen gennem hele min skoleperiode på Blidstrup. Jeg har været omkring alt lige fra flisenedlægning og murerarbejde til svejsning og makke i motorer. Jeg har taget svejsecertifikatet hvilket jeg tror var en fordel, da jeg skulle ud i min erhvervspraktik. Jeg har været i praktik på HEVA, og her fik jeg lov til at være en del af teamet og svejse og meget andet. Det tror jeg ikke jeg havde fået lov til, hvis jeg ikke havde certifikat, fortæller Morten, som glæder sig til en fremtid som smed hos praktikvirksomheden.

Jesper og Christian skal i lære som henholdsvis mekaniker og smed, mens Kasper brænder for elektrikerfaget, og drømmer om at overtage hans fars elfirma en dag.

– Jeg har virkelig fået erfaring på håndværkerlinjen. Selvom det mest er el jeg interesserer mig for, synes jeg det har været enormt lærerigt at komme omkring de andre fagområder også, og mange gange hænger de sammen. Som elektriker kommer man jo ofte til at samarbejde med både murere og tømrere, og så er det det jo godt at have forståelse for deres arbejde, siger Kasper.

Har fået masser af erfaring med retur til skolebænken
Alle fire drenge har altså haft en god portion erfaring med i praktikken, og har betydet, at de ikke bare har fået lov at være fluen på væggen, eller feje lidt blade i hjørnerne.

De har været målrettede, godt rustede og ikke været bange for at vise hvad de kunne, hvilket er en nødvendighed hvis en uges praktik skal lykkes og bære frugt, og det KAN den jo så !, fortæller Iben Christensen fra Blidstrup Efterskole og slutter:

– At kunne sende fire drenge afsted fra skolen med en billet til en drømmefremtid, synes vi selv er en ret god statistik, og et klart bevis på, at erhvervspraktikken er vigtig og faktisk batter !

Forfatter

Related posts

Top