Efterskole-optimisme: Kurven er knækket

Artiklen bringes i samarbejde med TV2 Nord

Efter den økonomiske krise har de nordjyske efterskoler været hårdt ramt, da færre har sendt deres børn på efterskole. De har derfor længe døjet med alt for lave elevtal, men nu begynder det at se lysere ud.  På Blidstrup Efterskole på Mors ser de frem til næste år med optimisme.

– Vi har langt flere tilmeldinger til næste skoleår, end vi havde på samme tidspunkt sidste år, siger forstander Karsten Madsen.

Helt præcis er der sket en stigning på 20 procent flere tilmeldinger end normalt i januar måned. Udover flere tilmeldinger kunne efterskolen også melde om rekordmange fremmødte til årets efterskoleaften.

Elever fra hele landet
I gennemsnit har de nordjyske efterskoler det seneste år haft tre flere elever sammenlignet med året før. Efterskolerne kæmper en brav kamp for at fortsætte et stigende elevtal. På Blidstrup Efterskole udmærker de sig på grund af deres brede fagtilbud som blandt andet håndeværkerlinjen. Her har skolen formået at lokke elever til fra hele landet.

– Jeg har valgt den her, fordi det var den eneste efterskole, der havde mulighed for den linje, jeg gerne ville, siger Gustav Crammer, der har taget turen hele vejen fra København.

Et andet fag, som skolen har valgt at satse på, er e-sport som linjefag.

– Det er helt klart, at til det nye skoleår, så har vi nogle elever, der har valgt Blidstrup, fordi vi har e-sport, siger Karsten madsen, forstander på Blidstrup Efterskole.

– Tiden ændrer sig jo hele tiden, og det, vi synes, er et godt tilbud i dag, vil helt sikkert ikke være det om fem år, så vi skal hele tiden følge med tiden, siger han.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top