Efter svindel: Region Nordjylland vil ikke stramme reglerne

Tirsdag blev det nu tidligere socialdemokratiske regionsrådsmedlem Tina Juul Kjellberg meldt til politiet for bedrageri.

Ifølge regionen har hun svindlet sig til godt 700.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste for et arbejde hun aldrig har haft.

Men svindelnummeret til trods ønsker regionen ikke at stramme op på reglerne.

– Vi har lavet nogle stramninger i perioden (mens Tina Juul Kjellberg sidder i regionsrådet, red.), så jeg mener, at vi har et forsvarligt setup. Jeg ser ikke noget behov for, at vi skal indføre en masse nye regler, fortæller sekretariatschef i Region Nordjylland, Jørgen Kragh, til TV2 Nord.

Tina Juul Kjellberg. Foto: Socialdemokratiet

Nemt at forfalske dokumentation
Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, fortæller, at det kan være så godt som umuligt at dæmme op for denne type af bedrager:

– Det undrer mig ikke, at det kan lade sig gøre, fordi det er et system, der er baseret på, at man fremlægger dokumentation, og sådan noget dokumentation kan man altid forfalske, hvis man vil. Erfaringerne viser, at man ikke kan opbygge kontrolsystemer, som er fuldstændigt sikre, siger han.

Tina Juul Kjellberg har erkendt bedrageriet over for regionsrådsformand Ulla Astman, og er fratrådt sin post i Region Nordjylland. Samtidig har hun også valgt at melde sig ud af Socialdemokratiet.

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top