Efter små udbrud flere steder: Fortsat lave smittetal i Thy

Efter et mindre udbrud af corona ved en træningsenhed på plejecenteret Dragbsækcenteret i Thisted, er smittetallene nu tilbage på lavt blus i Thy.

Det nuværende tryk siger 5 pr. 100.000 indbyggere de seneste 7 dage, og det ser ud til at ligge stabilt. Mandag eftermiddag var der konstateret to nye smittetilfælde i kommunen inden for de seneste syv dage. Det viser tal fra Statens Serum Institut, som er opgjort mandag den 28. september kl. 14.30.

Derfor er der igen åbnet op for, at borgere kan komme til genoptræning i sektionen Træning og Rehabilitering på Dragsbækcentret. Det sker, efter at både medarbejdere, beboere på centret, samt en række borgere, er testet negative for corona.

På Hurup skole er elever og lærere også vendt tilbage til undervisningen efter et udbrud tidligere på måneden førte til isolation af to elever og en lærer.

Begge steder er både medarbejdere, elever, beboere og andre blevet testet løbende, og alle steder er prøvesvaret negativt. Både i første omgang og i den test, man skal tage som nær kontakt efter seks forløbne dage. Det vil sige, at der ikke er kommet flere nye konstaterede smittetilfælde på de to steder i Thy.

Tal fra Statens Serum Institut viser, at der de sidste syv dage kun har været to nye konstaterede tilfælde. Det giver en samlet incidens på 5, og en smitteprocent på 0,14%. Det bringer Thisted Kommune i bunden af listen over smitte med COViD-19 virus, på linje med Lemvig og Skive kommuner samt en række øer.

Dermed er smittekæden blevet brudt ved, at folk har handlet ansvarligt, har ladet sig teste og isolere efter behov, imens de ventede på svar. Det glæder mig rigtigt meget, forklarer Anne Fink, chef for Ældre og Sundhed, til kommunens hjemmeside.

Dette bekræfter chef for Undervisning og Fritid, Per Overgaard, også:

– Hurup Skole har den seneste måned håndteret to smittekæder, der begge nu er brudt. Skolen har været i et godt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed om at opspore de nære kontakter, og om at sende elever og medarbejdere i isolation og til test.

– Det arbejde ser altså nu ud til at have båret frugt, afrunder Per Overgaard.

LÆS OGSÅ:

Smittekæder brudt på skole og plejecenter

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top