Efter badeulykke i Jesperhus: Sikkerheden er i orden

Sikkerheden for de badende gæster i den nyrenoverede svømmehal i Jesperhus er i orden. Sådan lyder konklusionen efter en 5-årig pige i weekenden blev reddet, efter at have ligget bevidstløs med hovedet under vand i bassinet.

Pigen kom dog hurtigt til bevidsthed igen, efter hurtig hjælp fra andre tilstedeværende i svømmehallen herunder Jesperhus’ egne livreddere.

Ulykken indtraf i et område af badelandet, hvor man for nyligt har valgt af hæve bunden fra fire meter til 1.20 meter for at tilgodese de mange børnefamilier der besøger Jesperhus:

– Vi har rigtig mange familier med mindre børn, der bor i Jesperhus, og de har jo ikke behov for et fire meter dybt bassin, forklarede direktør Peter Overgaard forleden til TV MidtVest.

Mindst én livredder til stede
facebook skriver Jesperhus, at:

– Der er altid mindst én uddannet livredder til stede i badelandet, men ofte flere. Som udgangspunkt er det altid forældrenes ansvar at holde øje med deres børn. Livredderne er en hjælp vi vælger at stille til rådighed.

Foto: Screendump, facebook.com/jesperhus

Badelandet i Jesperhus er nyrenoveret, og Falck og Beredskabsstyrelsen har før åbningen i påsken afholdt en redningsøvelse i det nye badeland.

Den 5-årige blev i forbindelse med ulykken fløjet til tjek på Aalborg Universitetshospital og har det efter omstændighederne godt. Politiet har meddelt, at man ikke betragter sagen som en drukneulykke og gør derfor ikke yderligere i sagen.

Foto: Jesperhus

Forfatter

Related posts

Top