Efter 142 år: Morsø Folkeblad lukker som selvstændig avis

Efter 142 år lukker Morsø Folkeblad som selvstændig avis. Samtidig er 6 medarbejdere blevet fyret.

Morsø Folkeblad kommer fra efteråret 2019 til at indgå i en Mors/Thy sektion i Nordjyske Stiftstidende. Det skriver Nordjyske.

Morsø Folkeblad har, som mange andre aviser, oplevet et oplagsfald gennem mange år. Ved at lave en fællessektion i Nordjyske Stiftstidende sikres en langsigtet bæredygtig indholdsøkonomi.

Hvordan dagligdagen i den nye struktur kommer til at se ud vides endnu ikke. Det skal forhandlinger mellem ledelsen og medarbejderne afgøre.

Opkøb kunne ikke redde folkebladet
Det er kun et par måneder siden Nordjyske sidst  svingede sparekniven – i februar måned mistede otte medarbejdere deres arbejde.

Det var netop økonomi, der var årsagen til, at Morsø Folkeblad i 2013 blev opkøbt af Nordjyske Medier. Håbet var, at økonomien på den måde ville kunne bedres, skriver TV Midtvest.

– Vi har været glade for Morsø Folkeblad, siden avisens bestyrelse i 2013 spurgte, om vi ville overtage udgivelsen. Baggrunden var en skrantende økonomi, og vi må efter fem et halvt år konstatere, at det ikke er lykkedes at vende dagbladets udvikling – tværtimod, siger Nordjyske Mediers ansvarshavende chefredaktør Per Lyngby i en nyhed på mediets egen hjemmeside.

Morsø Folkeblads Ugeavis, der også er en del af koncernen, fortsætter med at udkomme som selvstændig ugeavis.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top