Dybhavseventyr: Danmarks kunstskib lægger til kaj i Nykøbing

Tentakler, finner og blæksprutters meterlange fangarme snor sig fra loftet og omvikler børn i havets dyb. Kunstskibet M/S Bibiana børn inviterer på eventyr i dybhavet med ny udstilling for børn i skibets lastrum, når der lægges til kaj i Nykøbing i forbindelse med Kulturmødet.

M/S Bibiana ankommer til Nykøbing allerede idag, mens Kulturmødet først starter imorgen.

På skibet kan skoleklasser og familier gå på opdagelse med uv-lygter og blive klogere på dybhavets magiske verden.

Dybhavet dækker mere end halvdelen af jordens areal men er stort set uudforsket. I mange år troede man, at det evige mørke på bunden af oceanerne betød, at der ikke fandtes liv. I dag ved vi imidlertid, at her vrimler med liv. Dybhavet er nemlig hjem for nogle af de mest mystiske væsener, vi kender til.

I udstillingen fortælles historien om lygtefisken og søslangen baseret på de prisbelønnede illustrationer af Veronika Klímová fra børnebogen Dybhavseventyr. De to dybhavsdyr danner et helt særligt venskab på bunden af det dybeste hav, og udstillingen berører således temaer såsom venskab, ensomhed og identitet.

Bibiana er støttet af Nordea-fonden og er Danmarks første kunstskib for børn. Skibet blev søsat i sommeren 2015 og sejler nu på togt for fjerde gang.Bibiana har tidligere besøgt 39 danske havne-byer, altid med det samme formål:

– I BIBIANA Danmark anser vi kunst som en magisk dåseåbner, der kan åbne op for dialog og pirre nysgerrigheden hos ikke bare børn, men hos os allesammen. Kunst kan hjælpe os med forstå fremmede verdener, og derfor arbejder vi for at sprede kunsten ud til alle afkroge af Danmark med M/S BIBIANA”, siger Janne Bech, direktør og kurator i BIBIANA Danmark.

Du kan følge i sporet fra de lysende fisk, indtage dybhavets mange mærkelige indtryk fra en liggepude eller forsvinde helt i det lange tang, der indhyller havets bund.

Der er åbent skib onsdag kl. 14-17, torsdag kl. 14-20, fredag kl. 10-20 og lørdag kl. 10-14. Alle aktiviteter på skibet er gratis.

Forfatter
Top