Dueholmskolen fylder 50 år

Dueholmeskolen kan i år fejre sin 50 års fødselsdag. Jubilæet markeres med et brag af en fest i morgen, fredag d. 11. oktober.

I løbet af 1960’erne begyndte købstæderne at brede sig ud over et større område, og folk flyttede fra byernes centrum og ud i parcelhuse. Dette skete også i Nykøbing, hvor mange flytte ud i villakvartererne i den sydlige ende af byen.

Skolegangen i byen var altid foregået i midtbyen, hvor Nykøbing Mors Folke- og Realskole fyldte godt op med sine 1600 elever. En fremsynet kommunalbestyrelse så behovet for, at der blev bygget en ny skole til at afløse mastodonten i midtbyen og vedtog, at der skulle bygges en ny skole, der hvor udviklingen skete, nemlig i den sydlige ende af byen. Skolen fik navn efter det gamle Johanniterkloster Dueholm og blev placeret på Dueholmmark, som området hed.

Skolen blev indviet i 1969 og gennem de seneste 50 år har tusindvis af elever gået i grundskole her. Der har aldrig været under 400 elever på skolen og i 2014-15 toppede elevtallet med 999.

Den store stigning i elevtallet har haft flere årsager. I 2004 fik skolen overdraget ledelsen af 10’eren, som er det kommunale 10. klasse tilbud i Morsø Kommune. I 2008 ændredes skolestrukturen i Nykøbing, således at overbygningen på M.C. Holmskolen, som Folke- og Realskolen senere blev omdøbt til, blev flyttet til Dueholmskolen. Et par år senere begyndte overbygningselever fra Glyngøre skole at tage over til Dueholmskolen fra 7. årgang, da man her lukkede overbygningen.

I 2013 ændrede man skolestrukturen i hele kommunen og overbygningseleverne fra Ø. Jølby og Hvidbjerg skoler kom nu til at gå på Dueholmskolen. I dag går der 830 elever på skolen.

Fredag d. 11. oktober fejres 50 års dagen med et brag af en fødselsdagsfest. Fra morgenstunden er der rundstykker til alle elever, inden en række aktiviteter går i gang over hele skolen.
Kl. 11.45 starter det traditionelle Dueløb, hvor alle elever løber en tur i skolens nærområde.

Herefter holdes der tale ved skoleleder Lars Z. Alberg, fødselsdagssang, præmieoverrækkelse og kagemand til alle, inden popbandet L.I.G.A. går på scenen og fyrer den af.

Foto: Dueholmskolen

Forfatter

Related posts

Top