Drama i kulissen ved valg af Socialudvalgsformand på Mors

Der var drama i kulissen hos Venstre på Mors forud for valget af ny socialudvalgsformand i sidste uge efter, at Demokratisk Balances Michael Dahlgaard forlod posten.

Den daværende næstformand i Socialudvalget, Venstremanden Peter Therkildsen, der også er medlem af Regionsrådet, ville være den oplagte kandidat til at overtage posten efter Michael Dahlgaard.

Men sådan skulle det ikke gå.

Flere medlemmer af både Venstre, men også øvrige partier mente, at medlem af Socialudvalget Henning Sørensen, der også er gruppeformand, ville være et bedre valg. Fordi han har sæde i økonomiudvalget og fordi socialområdet er et stort økonomisk område i Morsø Kommune.

Lauge Larsen

Lauge Larsen forsøgte ”politiske drillerier”

Socialdemokraterne blandede indirekte i formandskampen hos Venstre, da Lauge Larsen meddelte, at man støttede Peter Therkildsen som ny formand og dermed ville man kunne forpurre et flertal i Venstres ønske om at placere Henning Sørensen i formandsstolen.

Flere kilder i socialdemokratiske kredse siger, at Lauge Larsens ageren udelukkende havde til hensigt at ”drille Venstre” mere end det havde noget reelt politisk formål.

Lauge Larsen mente ganske enkelt, at Socialdemokraterne med tre plader i Socialudvalget (efter Jens Dahlgaards flugt fra Demokratisk Balance til Socialdemokraterne), mindst burde have næstformandsposten.

Konstitueringsaftalen er udformet således, at Demokratisk Balance har formandsposten og Venstre næstformandsposten. Men ingen i Demokratisk Balance ønskede formandsposten efter Michael Dahlgaard, der dog var villig til at tage næstformandsposten. Dermed ”byttede” Venstre og Demokratisk Balance så blot plads.

Hans Ejnar Bertelsen

Borgmesteren gik ind i sagen

Det fik borgmester Hans Ejner Bertelsen på banen før, man skulle udpege formanden for socialudvalget.

– for os handlede det om at stille med det stærkeste hold med Henning som formand for Socialudvalget og Peter som gruppeformand.  Det var vigtigt for mig at få Peter ind på posten som gruppeformand ikke mindst på grund af den store politiske erfaring, som han besidder, siger Hans Ejner Bertelsen der i samme åndedrag påpeger, at processen er foregået på en god og rolig måde.

Forfatter

Related posts

Top