DR journalist giver flygtninge foredrag i Thisted

DR journalisten Thomas Ubbesen kommer til Thisted og holder foredrag om den aktuelle flygtningesituation.

Det skår når Hanstholm Asylcenters Venner inviterer indenfor på  THY-Mors HF og VUC, Munkevej 9 i Thisted tirsdag den 27. september 2016 kl 19.30.

Thomas Ubbesens foredrag har titlen EN PAGT MED DJÆVELEN?

– EU – og dermed vi selv – har indgået intet mindre end en pagt med djævelen. Det mener mange kritikere ganske seriøst, efter at Unionen tidligere på året indgik en aftale med Tyrkiets autokratiske præsident Recep Tayyip Erdogan; en aftale hvis formål er at sikre, at vi ikke igen skal opleve øjensynligt endeløse kolonner af flygtninge fra Mellemøsten og Afrika på vandring nordpå ad vore motorveje og jernbanelinjer. Erdogan får seks milliarder Euro + løfte om fri indrejse i EU for tyrkiske statsborgere mod at garantere, at der ikke kommer flere flygtninge fra det tyrkiske fastland til de græske øer – og dermed Europa.  Det virker allerede: Det er stort set slut med flygtninge til øerne nu, og meget få stiller spørgsmål til Erdogan og de tyrkiske myndigheder om, hvad der egentlig er blevet af de hundredetusinder af nødstedte mennesker, der – som alle ved – stadig findes, og som drømmer om at komme til fred, sikkerhed og en fremtid i det velstående Nordvesteuropa. Erdogan har reelt fået carte blanche til, efter hvad han finder nødvendigt, at tilbageholde, mishandle og, ja, selv dræbe flygtningene, så længe han garanterer, at de ikke kommer op til os, fortæller Thomas Ubbesen og fortsætter:

– Men ved at indgå en aftale af den art med en utilregnelig despot har EU – vi – kastet vrag på alle humanitære hensyn, en række internationale forpligtelser og helt grundliggende europæiske værdier, mener mange.  Og flygtningene fortsætter med at komme, bare fra andre retninger.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Har fulgt flygtningestrømmene i to år
DRs Thomas Ubbesen har på en række rejser gennem de sidste to år fulgt flygtningestrømmen fra dens kilder i Mellemøsten til asylcentrene i Danmark og har talt med og rejst med hundreder af flygtninge under vejs.

Det er blevet til en lang række TV- og radio-indslag foruden interviews og artikler til DRs online-redaktion. Thomas Ubbesen, der gennem tre årtier har dækket krig, naturkatastrofer og internationale konflikter over hele kloden, er aktuel med bogen “Good luck, habibi – rejser i flygtningestrømmen”, der netop er udkommet på Gyldendal. Han har tidligere udgivet bogen “Udsendt – historierne bag 22 reportager” på forlaget Tiderne Skifter.

Der er lagt op til en aften, hvor Ubbesen fortæller om sine oplevelser, forklarer den dybere baggrund for flygtningekrisen og giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud – for flygtningene er her efter hans opfattelse for at blive, der vil komme mange flere i fremtiden, og vores trygge tilværelse bliver aldrig den samme.

Thomas Ubbesen til Kryger Prisen  2011 for sin dækning af Det Arabiske Forår.

Hanstholm Asylcenters Venner er arrangører og serverer i pausen kaffe/the samt kage fra asylcenterets køkkener. Pris for foredrag og kaffe er 80 kr.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Forfatter

Related posts

Top