DR gør klar til Kulturmødet på Mors

Politikere, kulturpersoner og masser af kulturinteresserede er samlet den 21.-23. august i Nykøbing Mors til debat om kulturen.

DR er en del af Kulturmødet på Mors, hvor kulturmødegæsterne blandt andet kan se og høre eksempler på DRs kulturtilbud.

For eksempel kan man få et smugkig på den historiske tv-serie ’1864’, opleve en særudgave af DR K’s ’Salon K’ eller nyde jazz fra P8 Jazz-campingvognen ved DRs scene. En del af arrangementerne vil også kunne høres og ses i resten af landet – f.eks. vil ’Kulturnyt’ på P1 bringe Kulturmødet til lyttere i hele landet.

Kulturmødet på Mors er kulturens pendant til Folkemødet på Bornholm. Kulturmødet er både diskussion, samtaler om kultur og et tag-selv-bord af levende kunst og kultur. På Kulturmødet kommer DR med bidrag til de mange debatter, hvor blandt andre tv-vært Clement Kjersgaard er ordstyrer.

Klassisk musik i t-shirts
Fra DR-scenen kan publikum for eksempel opleve tv-vært Adrian Lloyd Hughes invitere til diskussion af kulturformidling i tv og klassisk musiks fremtid i DR K’s nye kulturelle debatprogram, ’Salon K’. Er den klassiske musik for selvhøjtidelig? Og hvad mister man, hvis musikerne begynder at spille i t-shirts, og publikum klapper mellem satserne? Kulturminister Marianne Jelved, Per Erik Veng, der er ambassaderåd i Berlin og Kitte Wagner, som er direktør for Nørrebro Teater, tager diskussionen op torsdag klokken 19.15 på DR-scenen i Nykøbing Mors.

DRs kulturdirektør Tine Smedegaard glæder sig til Kulturmødet på Mors:

– DR er en af de væsentligste formidlere af kunst og kultur i Danmark, og derfor skal vi selvfølgelig deltage i en begivenhed, der har høje ambitioner om at sætte fokus på vores kunst- og kulturliv. Kulturmødet samler kunstnere, kritikere, debattører og kulturpolitikere fra ind- og udland og skaber en levende debat om, hvad kunst og kultur betyder og skal betyde for danskerne i dag, siger Tine Smedegaard.

Derfor vil DR på Kulturmødet vil bidrage med en hel række live-særudgaver af DRs kulturprogrammer, kulturdebatter og både klassisk og rytmisk musikformidling, fortæller Tine Smedegaard. For de små præsenterer DR desuden et smugkig på dette års julekalender, ligesom DR Musikariet opfører den interaktive børne-musikforestilling ’Den Uendelige Labyrint’.

– Jeg glæder mig også til at gå i dialog med kulturinteresserede danskere om moderne kunst og kulturformidling, og hvordan de opfatter DRs kulturprogrammer, siger Tine Smedegaard, der glæder sig særligt til visningen af de første afsnit af storværket ’1864’, der får snigpremiere i ’DRs TV-Bio’ under Kulturmødet.

DR K’s ’Kunstquiz ’på Mors
Blandt de mange DR-oplevelser er DR K’s populære ’Kunstquiz’, som også rykker til Mors i en særlig live-udgave, som man kun kan opleve, hvis man er på Mors. Til lejligheden er de sædvanlige quizdeltagere skiftet ud med et nyt hold kulturpersonligheder. Quizzen vil som noget nyt være med publikum, der også får mulighed for at give deres besyv med.

– Nu har vi den udsøgte glæde at møde vores seere. Jeg tror det bliver festligt, folkeligt og fornøjeligt, siger værten Adrian Lloyd Hughes.

Følg med hjemmefra
Vil man gerne følge med i Kulturmødet fra resten af landet, sender ’Kulturnyt’ på P1 fra Kulturmødet torsdag og fredag klokken 12.45-13.00 og klokken 18.10-18.25. Her får man som lytter mulighed for komme helt tæt på, når programmet sender fra Mors, og hvor publikum får mulighed for at blande sig i diskussionerne.

P6 BEAT sender direkte fra Kulturmødet på Mors, hvor Augusta Glahn Abrahamsen og Casper Bach Hegstrup vil sætte fokus på det danske vækstlag og mulighederne i dag for at lave musik og leve af det.

P8 Jazz sender ’Jazzoom’ fredag klokken 15.00-18.00 og fører dig ind i jazzens univers fra Kulturmødet, og P1’s ’Kulturknuserne’ sender live fra Mors fredag klokken 10.00-11.00, hvor værten Lasse Marker og tre faste kulturknusere får hjælp af tre gæstestjerner, der vil knuse nogle af Kulturmødets største debatter.

Kulturminister Marianne Jelved åbner Kulturmødet på Mors torsdag den 21. august klokken 14.00. Kulturmødet slutter lørdag 23. august klokken 14.00.

Forfatter

Related posts

Top