Dør er kardinalpunkt i retssag om uagtsomt manddrab

 

Det er muligvis en forkert monteret dør, der var skyld i at en kun 19 årig studerende mistede livet om morgenen den 21. juni sidste år på Savannen i Nykøbing.Det kom frem under dagens retsmøde, hvor den 19 åriges studiekammerater, der skulle fejre deres studenterhuer i disse dage, var mødt talstærkt op sammen med afdødes familie. Et halvt hundrede morsingboere var mødt og til retssalen, der måtte flyttes til rettens største retssal – A.

Røg pludseligt ud gennem døren og forsvandt
To vidner kunne samstemmende fortælle, at de havde talt med den 19 årig mand kort før ulykken og at den 19 årige ville læne sig op af døren, der pludseligt gik op. Herefter styrtede den 19 årige to meter ned i løbet af et split-sekund. De to vidner råbte straks efter hjælp og man fik tilkaldt en ambulance til den 19 årige, der blødte ud af hovedet efter faldet.

Politiets tekniker forklarede, at det ikke ville kunne lade sig at gøre, at døren ville gå op, hvis den var lukket normalt og forklarede, at døren bandt og at man lige skulle trække døren til for, at den lukkede.

Fremmødte påvirkede af situationen
De to restauratører var særdeles påvirkede af situationen, da de lavmælt afgav forklaring i retten, der blandt andet spurgte ind til ejerforholdene omkring Savannen. Her kom det frem, at den 26 årige restauratør først kom ind som ejer i forbindelse med, at en anden ejer trådte ud i efteråret 2014.

Og selvom den 26 årige stod som direktør for det selskab, der drev Savannen, var det mest fordi ”der jo skulle være en direktør”, som han udtrykte det. De to restauratører fortalte samstemmende, at de var sammen om driften af Savannen.

Og den 19 åriges familie og studiekammerater var påvirkede af at få hele sagen rullet op igen.

Retssagen fortsætter fredag med procedure. Der er nedlagt navneforbud indtil dommen falder fredag inden middag.

Forfatter

Related posts

Top