Døgnåbne apoteker i Nordjylland lukker 1. januar

Akut medicin skal fra årskiftet fremover udleveres fra lægevagten og akutmodtagelserne i nattetimerne.

En ny apotekerlov betyder nemlig, at der ingen døgnåbne apoteker er i Nordjylland fra 1. januar 2018. I stedet skal lægevagt og akutmodtagelserne altså udlevere vigtig medicin i tidsrummet 24-06.

Fire udleveringssteder
Fra 1/1 2018 får man som i dag udleveret medicin fra lægevagten og i visse tilfælde også fra akutmodtagelserne. Der kan således afhentes akut medicin fire steder i regionen.

–       Thisted, Akutmodtagelsen

–       Hjørring, Akutmodtagelsen

–       Aalborg, Akutmodtagelsen

–       Hobro, Akutmodtageafsnit (AMA).

 Udlevering via lægevagt
Har man som borger akut brug for medicin, skal man henvende sig til vagtlægen. Vurderer vagtlægen, at behandlingen skal indledes straks, og at udlevering ikke kan vente, vil vagtlægen selv udlevere den nødvendige medicin eller henvise borgeren til at afhente det på en af de 4 akutmodtagelser.

Husk at hente din medicin i dagtid
Fordi medicin fremover kun udleveres ved akut behov, er det ekstra vigtigt at minde borgerne om, at de skal hente deres receptpligtige medicin inden for apotekets almindelige åbningstid.

Under 15 lægemidler pr. nat
I dag udleverer vagtapoteket i gennemsnit 15 lægemidler pr. vagt (primært kl. 24-06). Det dækker alt, som borgerne afhenter – dermed også ikke-akut medicin. Det er derfor kun få af de 15 lægemidler, som kan betragtes som akut medicin. Dermed bliver det en forholdsvis lille opgave for lægevagt og akutmodtagelser at overtage opgaven.

Du kan se de aktuelle og de kommende åbningstider på vagtapotekerne påwww.rn.dk/vagtapoteker   

Forfatter

Related posts

Top