Dobbelt platinsælgende Anna David indtager Nykøbing

Med hits som ”Fuck Dig”, Tæt På” og “Når en Engel Siger Farvel” – samt som TV2 deltager i ”Vild med Dans” og ”Toppen af Poppen” er det en alsidig Anna David, som står for hovedunderholdningen i årets fjerde ByNight i Nykøbing 23. juli, hvor butikkerne holder åbent til kl. 21.

Anna David indtager scenen på Kirketorvet kl. 18, og kl. 19.30 står det lokale band Cecilie og Mads for underholdningen.

Anna David er uddannet i sang, dans, trommer og klaver og begyndte at spille musik allerede som 4-årig. Dengang var det trommer, der var den store interesse, indtil hun som 13-årig kom til sangundervisning med sine storesøstre, der er professionelle skuespillere i Tyskland.

Allerede i 1999 begyndte hun sin karriere, da hun spillede en lille rolle ved navn “Drummer Betty” i en musikalsk musical ved navn Dancer in the dark. Allerede to år senere indspillede hun ”Pretty Young Boy”. Anna David fik sin første pladekontrakt i Tyskland som 14-årig. Hun har også selv tyske aner, da hendes mor er tysk. Faren er dansk/amerikansk.

Kontroversielt gennembrudshit
Anna David havde sit gennembrud i Danmark i 2005 med hit-singlen Fuck dig, som blev fulgt op af albummet Anna David. Fuck dig er også blevet oversat til Fuck you, Fuck deg og Fick dich, hvoraf den sidstnævnte version blev et #23 hit i Østrig samt et #40 hit i Tyskland.

– Anna David er en kendt kunstner – specielt for den lidt yngre målgruppe, men har også en bred appel til folk på min alder, da hun altid forstår at levere varen på scenen, og vi er derfor stolte af at kunne præsentere en sanger af hendes kaliber her i Nykøbing, fortæller Preben Laustsen, som er formand for Morsø Handelsstandsforening.

Sanger, tv-deltager og ambassadør
I 2010 udkom hendes fjerde album, “Music is Taking Over”, som bl.a. består af sangene “Bow (For the bad girls)” “Hate you” og “Something to Nothing. I februar 2011 deltog Anna David i programmet Toppen af Poppen på TV2, hvor hun sammen med musikerne Jokeren, Szhirley, Lars H.U.G, Erann DD og Dorthe Kollo fortolkede hinandens sange på et hotel i Mexico. Hun blev også i 2011 ambassadør for “Vores ansvar – NEJ til vold mod børn” hvor hun blandt andet lavede Sangen “Kun Hjertet Slår” som handler om at man ikke må slå på børn, og at det kun er hjertet der må slå.

– Vi tror på, at de seneste ByNights flotte opbakning fortsætter, da Anna David er en meget alsidig kunstner med et stort repertoire, som tiltaler mange. Kombineret med det lokale band Cecilie og Mads samt forretningernes forlængede åbningstid til kl. 21 er vi i Morsø Kommune glade for at kunne bakke op omkring arrangementet, fortæller Ellen Philipsen Dahl, som er Formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget. De forskellige ByNights er støttet af Morsø Kommune, som et led i at styrke de turist- og erhvervsmæssige tiltag på Mors.

Forfatter

Related posts

Top