DMI: Sommeren bliver varmere end normalt, men …

Danmark har været beriget af både solskin og høje temperaturer den seneste tid, men det gælder om at nyde det varme og tørre vejr i juni, mens det er der.

Resten af sommeren ser nemlig ud til at kunne byde på mere omskifteligt sommervejr, men stadig med temperaturer over gennemsnittet. Det vurderer DMI i en ny sæsonprognose.

– Det bliver ikke nogen ekstrem sommer som for eksempel i 2018, hvor det var rigtig varmt og tørt. Det bliver heller ikke så ustabilt, vådt og køligt som i 2017, siger Martin Lindberg, langtidsmeteorolog hos DMI.

– Samlet set bliver det ret varmt og i perioder ret tørt, siger han.

Ifølge DMI ser særligt starten af juli ud til at byde på omskifteligt vejr, hvor mindre lavtryk og svage fronter bevæger sig op over Skandinavien. Det kan give perioder med skyer og regn eller byger.

Den sløje start på juli ser ud til at blive fulgt op af noget bedre vejr.

Fra midten af juli og en til to uger ind i august finder man sommerens største chance for en længere periode med stabilt højtryksvejr med sol og varme.

Derefter kan tidlige tropiske orkaner i Atlanten nedbryde højtrykket og give en overgang med ustadigt vejr.

– Til sidst er der dog håb om ret fint vejr med sensommervarme i september, da der er tendens til perioder med højtryk over Vest- og Nordeuropa, siger Martin Lindberg.

Temperaturmæssigt spår DMI, at juli, august såvel som september kan ende med temperaturer over det normale.

Nedbørsmæssigt ser månederne ud til at kunne blive som normalt.

For både august og september forventes nedbørsmængderne at blive omkring det normale, mens juli ser ud til at få nedbørsmængder omkring eller noget under det normale.

Når DMI siger, at enten temperaturerne eller nedbørsmængderne bliver som normalt, så er det de seneste 20 år, der sammenlignes med.

/ritzau/

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top