DMI: Skybrud, torden og voldsomt vejr på vej

DMI har udsendt et risiko-varsel for voldsomt vejr med masser af regn og torden.

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Varslet er udsendt onsdag morgen, og er gældende fra torsdag d. 29. juni kl. 04 til fredag d. 30. juni kl. 16. Hele landet er omfattet af varslet.

Du kan følge med i varslet’s eventuelle udvikling her
Sådan sikrer du huset mod skybrud
Hos Thisted Forsikring følger man skybrudsvarslet nøje og er klar til at håndtere de skader et eventuelt skybrud kunne medføre. Det fortæller Marketing Manager Rasmus Ustrup, der også kommer med 4 gode råd til hvad man kan gøre for at sikre sit hus mod skybrud:

Rasmus Ustrup
Foto: Thisted Forsikring

1: Tjek afløb og tagrender
Gå din ejendom igennem for riste, afløb og tagrender. Sørg for at de ikke er stoppet til med blade og snavs. Stoppede afløb gør det svært for regnen at komme væk. Det er altid en god ide at sørge for at fjerne snavs og blade fra udsatte områder jævnligt.

Luk vinduer og døre
Sørg for at vinduer og døre er lukket så regnvandet ikke kan løbe ind i huset.

Tøm kælderen for værdier
Der er risiko for at få oversvømmelse i kælderen ved skybrud. Sørg for at tømme din kælder for de vigtigste værdigenstande – eller sæt dem op på en reol, så de ikke står direkte på gulvet.

Få evt. installeret en højvandslukke på gulvafløbet i kælderen, så kloakvand ikke kan løbe tilbage i kælderen.

Tøm regnvandstønden
Hvis du er i besiddelse af en regnvejrstønde, bør du tømme den inden regnen dukker op. Hvis der kommer massiv regn, risikerer du at din regnvandstønde svømmer over. Det kan medføre, at der trænger vand ind uønskede steder.

 

 

 

Forfatter

Related posts

Top