DM succes til Thisted VFs styrkeløftere

DM i klassisk styrkeløft 2017 blev i påskedagene afviklet i Århus, med deltagelse af en række atleter fra Thisted Vægttrænings Forening og blandt dem de to nykårede europamestre Matti Christensen og Marcus Boesen.

Allerede på førstedagen af mesterskaberne var seks TVFere i ilden, og det kunne været syv, hvis ikke en af TVFs DM favoritter, junior landsholdløfteren Patryk Bolek, var blevet syg og måtte melde fra i ugen op til DM.

 En af klubben nye unge atlter, juniorløfteren Linette Willumsen, fik sin DM debut på fornemste vis, da hun i -84 kg klassen vandt bronze for en serie af personlige rekorder. 85 kg i squat, 42,5 kg i bænkpres og 105 kg i dødløft gav en total på 232,5 kg og bronzemedalje i de tre discipliner og totalt.

Veteran skuffede
Veteranen Lise Madsen, som om to måneder er blandt VM favoritterne ved VM i Minsk, havde ikke sin bedste dag i Masters 3 kategorien, hvor hun i første disciplin, squat, trods tre forsøg på samme vægt fik underkendt alle forsøgene som værende ikke “dybe” nok.

Det betød at Lise ikke som forventet kunne genvinde DM titlen, da dette kræver en total med godkendte løft i alle tre discipliner.

Hun kunne dog færdiggøre de to øvrige discipliner, som gav hende 45 kg i bænkpres og 130 kg i dødløft. Begge resultater et stykke fra hendes bedste. Så der venter Lise et seriøst stykke arbejde for at få form og teknik til at toppe til VM, hvis forhåbninger skal indfries.

Matti Christensen DM 2017 i klassisk. Foto : Thisted VF

Europamestre hentede pligtmedalje
Sidste sub-junior var Europamesteren Marcus Boesen, der mødte op til trods for, at Dansk Styrkeløft Forbund ikke vil lade han og de to EM-medaljevindere komme til EM.

Så kan hentede med andre ord “bare” en pligtmedalje ved DM.

Og det gjorde han som var det en let træningsdag. 230 i squat, 177,5 kg i bænkpres, 270 kg i dødløft og en total på 677,5 kg – et godt stykke fra hans verdensrekord på 733,5 kg, som uden megen sved på panden sikrede Marcus en overlegen sejr og pokalen som bedste sub-junior på points, med margen.

Sidste TVFer på førstedagen var Europamesteren Matti Christensen, som brugte DM til at  holde EM-formen ved lige til VM i Minsk.

Og det var en særdeles overbevisende indsats af Matti som med overskud leverede et resultat ikke så langt fra sin Europarekord.

237,5 kg i squat, 187,5 kg i bænkpres, 205 kg i dødløft og en massiv total på 630 kg blev det til, før Matti kunne modtage folkets hyldest og en af de sikreste DM guldmedaljer ved dette mesterskab.  Og i tillæg til titlen modtog europamesteren fra Thisted også pokalen som DMs bedste junior.

Filip O. Andersen Marcus Boesen og Esben Nysted. Foto : Thisted VF

Juniorer klarede det godt
Sub-junioren Esben Nysted leverede en sikker indsats og med serien 125 kg i squat, 85 kg i bænkpres og 152,5 kg i dødløft vandt Esben guld i klassen og sikrede TVF mesterskabernes første DM titel.

Ligeledes i sub-junior kategorien var Filip O. Andersen til start i 105 kg klassen, hvor han med en række personlige rekorder og 9 godkendte løft af 9 mulige præsterede 155 kg i squat, 90 kg i bænkpres, 175 kg i dødløft og en total på 420 kg. Det fornemme resultat sikrede Filip sølvmedaljer i klassen.

På andendagen var Frederick Munch Christensen og Jonathan Bundgaard, begge i 93 kg klassen, i ilden.

Jonathan som netop er rykket op fra sub-junio,r opnåede en placering som nummer ni for følgende resultater: squat 145 kg, bænkpres 92,5 kg, dødløft 177,5 kg og totalt 415 kg. Alle resultater iøvrigt ny personlig rekord og kunne have været væsentlig højere, hvis ikke Jonathan havde kikset sine tredje forsøg i squat og bænkpres.

Frederick har ikke været i konkurrence i 2017 på grund af studier, men leverede en stærk serie med personlige rekorder over hele linjen med 165 kg i squat, 132,5 kg i bænkpres og 202,5 kg i dødløft, som hav ham en total på nøjagtig 500 kg.
Resultatet blev belønnet med en samlet sjetteplads i et stærkt felt.

Casper Futtrup – Foto : Thisted VF

De tunge drenge lukkede og slukkede med maner
TVF sluttede mesterskabet af med manerer, da det søndag det var de tunge drenge som lukkede og slukkede for årets DM klassisk. Det skete da 120 kg og + 120 kg klasserne skulle fordele medaljer og titler.

I 120 kg klassen havde Casper Futtrup i den grad holdt formen fra EM i Thisted for en måned siden ved lige. For han var helt uimodståelig med personlig rekord i squat 267,5 kg ( med overskud),  personlig rekord i bænkpres med 180 kg. Kun en teknisk brøler forhindrede ham i at få en tredje personlig rekord  i dødløft, men totalt blev det også til pr med 717,5 kg og en sikker DM titel til Casper Futtrup.

I samme klasse var Thomas Zoega også til start. Og som Futtrup var Thomas Zoega i forrygende form og det gav flere personlige rekorder ligesom han var tæt på at  snuppe den samlede bronzeplads.

Men medaljer fik Thomas alligevel. Disciplinbronze i bænkpres med 170 kg (pr) og ligeledes i dødløft med 250 kg som kunne have været mere, hvis ikke Thomas i dit sidste forsøg forsøgte at erobrede den samlede tredjeplads og derfor satsede et par kilo over evne.

Stephan Vorup – Foto : Thisted VF

I +120 kg var veteranen Stephan Vorup til start. Stephan kunne vælge at stille op i Masters 1, hvor han er aldeles suveræn. Men Vorup, som har utallige DM titler for både juniorer, seniorer og masters samt et nordisk mesterskab på CVet, ville hellere blive nummer to eller tre efter en spændende kamp, fremfor hente en “sikker” medalje i masters 1 kategorien.

Og Vorups mere end 25 års rutine fornægtede sig ikke.

Den bundrutinerede veteranløftede lige nøjagtigt, hvad der var nødvendigt for at vinde. Han brugte kun to forsøg i  squat og bænkpres, som  var nok til at ramme max på dagen. Og i dødløft var Vorup så stærk, at han kunne kontrollere sin nærmeste konkurrent, den danske rekordholder i squat Agge Larsen fra Odense, som var 12,5 kg foran efter de to første discipliner.

Vorup, som var den letteste af de to og derfor ville vinde, hvis de sluttede på samme total, holdt sig derfor nøjagtigt de 12,5 kg foran fynboen og behøvede ikke engang at løfte sig ud for at sikre sejren. Dermed sluttede de begge på en total på 720 kg med Vorup som vinder og dansk mester endnu engang.

Samlet set blev mesterskaberne igen en stor succes for TVFs styrkeløftere, som hentede både medaljer mesterskaber, og nok så vigtigt for fremtiden, personlige rekorder i massevis.

Forfatter

Related posts

Top