DM i Østersåbning og Champagnesabling til Mors

Nykøbing kommer til at danne rammerne om DM i Østersåbning og Champagnesabling 2016 i forbindelse med Østers- & Muslingepremieren, der finder sted om lørdagen i uge 41.

DM vil foregå sammen med Østers- & Muslingepremieren, som er et fast arrangement på Mors om lørdagen i uge 41.

Østers- & Muslingepremieren skyder den nye sæson i gang for fiskeriet i Limfjorden. Her kan alle smage sæsonens første limfjordsøsters og muslinger, som er blevet tilberedt af gourmetkokke. Der vil være inspiration til nye smagsvarianter i en charmerende stemning på havnen i Nykøbing Mors.

Østerspremieren er et smagsorgie
Udover et spændende DM i østersåbning og champagnesabling i 2016, inviterer Skaldyrshovedstaden til en festdag på Mors med et væld af smagsprøver og sjove konkurrencer. Uanset om du elsker østers og muslinger eller ønsker at smage delikatesserne for første gang, er der rig mulighed for at få forkælet sanser og smagsløg. Premieren har gennem de senere år har tiltrukket madentusiaster og gourmetkokke fra hele landet for udvide danskernes smagshorisonter og viden om skaldyr. Her er der tæt samarbejde med Morsø Turistbureau, Dansk Skaldyrcenter, Vilsund Blue, Foreningen Muslingeerhvervet og Morsø Kommune.

– Vi glæder os til at være vært for DM, da Nykøbing Mors er Danmarks Skaldyrshovedstad og derfor den oplagte værtsby. Vi huser mange aktive skaldyrsfiskere og Vilsund Blue har hovedsæde i Nykøbing. Vilsund Blue er markedsledende østers- og muslingeproducent og aftager blandt andet mere end 50 procent af den samlede fangst af østers i Danmark. Derudover er Nykøbing Mors base for Dansk Skaldyrcenter, som er en forsknings-, formidlings- og udviklingsinstitution under DTU. Derudover har vi i mere end 10 år holdt Skaldyrsfestival i begyndelsen af juni og Østers- og Muslingepremieren i oktober. Efter fem sæsoner er også premieren blevet en fast tradition, siger borgmester i Morsø Kommune, Ejner Bertelsen.

Forfatter

Related posts

Top