Diskret overfaldsalarm sikrede lokal studerende 1. plads

Igår var næsten 7.000 elever og studerende samlet til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia, hvor der hvert år bliver uddelt priser til de mest innovative idéer.

Blandt vinderne var Kristine Skovgaard fra Lemvig. Sammen med hendes to medstuderende har hun udviklet en idé til hvordan man lettere kan slå alarm hvis man for eksempel bliver overfaldet.

Teknologi der skaber tryghed
De tre unge studerende har i forbindelse med deres uddannelse i Design og Business med speciale i Entrepreneurship udviklet en idé til en overfaldsalarm kaldet CEDI Alert. Den skal aktiveres med fingeraftryk, være så lille og diskret, at den kan placeres på smykker og give besked til de nærmeste CEDI Runners: Folk som har downloadet en tilhørende app.

– Vi udviklede idéen i september, hvor vi havde faget Design For Change. Her kiggede vi på FN’s 17 verdensmål og besluttede at arbejde med nr. 16, som blandt andet handler om at skabe fredelige samfund og reducere vold. Siden da har vi arbejdet videre med projektet i flere fag og løbende fået sparring af Sarita CareTech, der udvikler innovative løsninger til ældreplejen, forklarer Kristine Skovgaard .

Udover 1. pladsen i kategorien LifeTech vandt pigerne også en præmiecheck på 10.000 kroner.

Foto: (Fra venstre mod højre) Finale-dommer Sussie Bianco sammen med Kristine Skovgaard, Camilla Dalsgaard Sonne og Caroline Luise Lilleør

 

Forfatter
Top