Direktørskifte i Hanstholm Havn på vej

Hanstholm Havn går i sensommeren ind i en ny vækstfase efter færdiggørelsen af den 600 millioner kroner store havneudvidelse. Derfor har Hanstholm Havns direktør gennem de seneste fire år, Niels Clemensen besluttet at fratræde sin stilling.

Han erstattes midlertidigt af Nils Skeby, der forventes at tiltræde som havnedirektør den 25. august 2020 efter Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommunes endelige godkendelse.

– Jeg er meget stolt over de resultater, som havnens medarbejdere, ejere, bestyrelse, ledelse og samarbejdspartnere i fællesskab har nået de seneste år. Det har været en fantastisk rejse at være med på, og jeg vil tillade mig at sige, at Hanstholm Havn nu er i sit livs form, forklarer Niels Clemensen og fortsætter:

Nils Skeby bliver midlertidig direktør for Hanstholm Havn. Pressefoto

– Nu påbegyndes et nyt vækstspor, og jeg har efter modne overvejelser besluttet, at det er det rette tidspunkt for mig at prøve kræfter med andre opgaver. Jeg har været meget glad for arbejdet og glæder mig til fortsat at følge udviklingen fra sidelinjen.

Beslutningen er modtaget af bestyrelsen for Hanstholm Havn, hvor bestyrelsesformand Martin Vestergaard har siddet siden 2014:

– Det er med stor beklagelse, at jeg har modtaget Niels Clemensens opsigelse. Han har været et stort aktiv for havnen, og der er ingen tvivl om, at han har en stor del af æren for den positive udvikling, havnen har gennemgået de seneste år. Han har lagt et stort engagement i både drift og udvikling, og Niels og jeg har haft et både godt og tæt parløb. Jeg har dog stor respekt for beslutningen og timingen, som under omstændighederne er god, og jeg ønsker Niels alt det bedste fremover, siger Martin Vestergaard.

Han siger supplerende, at han og den øvrige bestyrelse efter moden overvejelse har valgt at finde en midlertidig erstatning for Niels Clemensen. En midlertidig afløser giver ifølge Martin Vestergaard ro til at finde den rette og mere permanente profil til jobbet samtidig med, at havnen får en særdeles kompetent løsning her og nu.

Valget er altså faldet på den 56-årige Nils Skeby, der gennem de sidste 15 år har arbejdet med udvikling af virksomheder og forretningsområder. Han har blandt andet været drivkraften i etablering af Taulov Dry Port A/S, som er Danmarks eneste dry port, og som er et samarbejde mellem ADP A/S og PFA Pension. Taulov Dryport er beliggende i Fredericia og er på 700.000 m2.

Foto: Hanstholm Havn

Forfatter

Related posts

Top