DFI-Geisler med stort fokus på lille klimaaftryk

Skandinaviens største bordpladeproducent DFI-Geisler på Mors har sat ekstra fokus på at gøre virksomheden bæredygtig.

Seneste tiltag er ansættelsen af Ane Vilsgaard, som Sustainability Manager. Derudover har virksomheden fået lavet en uvildig rapport, som minutiøst har gennemgået alle produktionsprocedurer for at dokumentere klimaaftrykket for hver enkelt bordplade.

Ifølge adm. dir. Lars Langkjær, så har DFI-Geisler haft stor opmærksomhed på at afsætte så lille et klimaaftryk, som overhovedet muligt gennem de seneste mange år, men med den nye analyse har man nu et helt andet grundlag at arbejde videre på.

– Med Livscyklusanalysen beskrives alle vores processer og alt vores forbrug ned til mindste detalje. Vi ved nu præcist, hvor stort et miljøaftryk hver enkelt type bordplade afsætter. Det er laminatbordplader som suverænt er mest klimavenlige, og i den anden ende af spektret er det natursten bordpladerne, som afsætter det største aftryk, fortæller han i en pressemeddelelse.

Alt under lup
Det bliver nu en af Ane Vilsgaards fremtidige opgaver at komme med ideer og konkrete handlinger rundt i hele virksomheden, lige fra kontoret til produktionen, så klimaaftrykket kan skrues endnu længere ned.

Ane Vilsgaard har været ansat i DFI-Geisler siden 2004, og hun glæder sig til at varetage sit nye ansvarsområde. Foto: DFI-Geisler

– Selvom vi allerede er langt i forhold til grøn strøm, genanvendelse af alt vores affald, plant et træ projekter og et utroligt lavt vandforbrug, så kan vi stadig finde steder i organisationen, som kan bidrage til yderligere en sænkning. Der kommer hele tiden nye teknologier i produktionen, som vi skal holde øje med, og så er vores 220 medarbejderes vaner også under lup. Det er et utroligt spændende og meget meningsfyldt stykke arbejde, som jeg nu tager hul på, så jeg glæder mig til at kigge på DFI-Geisler med helt nye øjne, siger hun.

Fremtidens bordplader
På Mors søges konstant efter flere fremtidige klimahelte. Senest er DFI-Geisler, som de første i Danmark, begyndt udelukkende at anvende FSC certificeret materialer til alle deres laminatbordplader.

– Vores rejse mod endnu flere bæredygtige bordplader vil forsætte. Allerede nu undersøger vi muligheder med nye, spændende løsninger med alternative materialer. Fremtiden vil temmelig sikkert byde på støbte bordplader lavet af genanvendt plast eller lignende materialer – eller en vask produceret af genanvendt stå, slutter Ane Vilsgaard.

Foto: DFI-Geisler

Forfatter

Related posts

Top