DFI-Geisler går forrest: – Vi er de første i Danmark

Som de første i Danmark anvender den danske bordpladeproducent, DFI-Geisler med hovedsæde på Mors, udelukkende FSC-certificerede spånplader i deres produktion af laminatbordplader.

Det drejer sig om næsten 60.000 bordpladesæt om året, og er et stort skridt i retning mod at gøre produktionen af bordplader endnu mere bæredygtig og gennemsigtig.

– Vi har kunnet mærke efterspørgslen fra kunderne i forhold til bæredygtighed i de bordplader, de køber. Som forbruger har man en forventning om at få ren besked i forhold til hvilke materialer, der er brugt. De forventer høj kvalitet og ikke mindst, at de er produceret forsvarligt. Derfor er det helt naturligt for os at gå skridtet videre og udelukkende anvende spånplader, der er produceret af FSC-certificeret træ. Spånpladerne er jo kernen i alle vores laminatbordplader, forklarer Carsten Bøegh, produktchef hos DFI-Geisler.

Grønnere bordplader
DFI-Geisler blev første gang FSC-certificeret helt tilbage i 2013, men det var på alle bordplader af massivtræ. Salget af laminatbordplader udgør ca. 50% af det samlede salg, så det er en betydelig mængde bordplader, som nu også bliver lidt grønnere.

Når du som forbruger vælger FSC certificeret træ, er du med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Det gælder, når du køber produkter af FSC-certificeret træ – lige fra havemøbler og gulve til papir, emballager og i dette tilfælde bordplader. Med dit valg giver du din støtte til de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur.

De nye certificerede spånplader fremstilles hovedsageligt af lim og træspåner fra dels FSC certificerede skove, og dels af en stadigt større andel af genbrugstræ. Spånpladerne bygges op som en 3-lags plade, der består af 2 lag fintsigtet dæksspån med et midterlag af grovere spån. Pladerne er produceret i Danmark, hvilket sænker CO2 aftrykket yderligere, da transporten er en væsentlig faktor heri.

– De plader vi benytter har 50 % flere spånfibre end de spånplader, man typisk køber som lavpris plader i byggemarkedet. Det giver ekstra styrke og kvalitet, forklarer Carsten Bøegh.

Foto: DFI-Geisler

Forfatter

Related posts

Top