Det skal være mere attraktivt at udleje sommerhuse

Ændringer i planloven og højere bundfradrag for at udleje sit sommerhus er blandt de virkemidler, der kan trække flere udenlandske turister til Kystdanmark. Det bebuder erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V). Nye tal fra Dansk Industri viser, at væksten i udenlandske overnatninger i stort omfang går uden om den del af landet, der ligger uden for hovedstadsområdet.

– Jeg vil tage initiativ til, at vi næste år får præsenteret en mere omfattende strategi for, hvordan vi skal tiltrække og fastholde de turister, det potentielt er muligt at få til Danmark, siger Troels Lund Poulsen til Ritzau.

Region Hovedstaden har siden 2008 oplevet en årlig stigning på 6,4 procent i antallet af udenlandske overnatninger. Fremgangen i resten af landet har derimod ligget på 0,2 procent årligt i gennemsnit, om end der var en stigning i 2014, skriver Berlingske.

Ser man på hele Danmark, halter vi efter Sverige, Holland og Tyskland. Ifølge Dansk Industri er en af de væsentligste årsager, at investeringer i turistbranchen er faldet i forhold til før finanskrisen i 2008, lyder det fra DI.

Det produkt man kan levere sammenlignet med prisen er ganske enkelt bedre end det, de “Ferie Danmark” kan levere, lyder kritikken.

Lene Kjeldgaard Jensen

Der er brug for en tværkommunal indsats
I Thisted Kommune er Borgmester Lene Kjelgaard Jensen til dels enig i kritikken.

– Vi har ikke haft en strategi, der er udviklet efter vores kystbyer. Hvis vi skal være
attraktive for turister, skal der være noget, de kan få øje på, og jeg tror, man er nødt til at tænke ud over kommunegrænserne, så vi laver en mere helhedsorienteret indsats, siger hun i egenskab af formand for samarbejdet Business Region North Denmark, der tæller 11 kommuner og Region Nordjylland til Nordjyske.

Hun mener samtidigt, at man skal se Vestkysten under et og at det skal være lettere at komme til selve kysten stadig med respekt for naturen.

– Hvis man laver eksempelvis nogle hensigtsmæssige strandpromenader, veje, stier og toiletfaciliteter, der gør det nemt at komme til vores strande – det tror jeg er helt centralt. Vi mangler måske mere moderne udlejningsmasse i hoteller og lejligheder, og de sommerhuse, vi har, skal løftes lidt i standarden, tilføjer hun overfor Nordjyske.

Forfatter

Related posts

Top