Det Rullende Madværksted indtager Klitmøller

Som en del af regeringens sommerpakke rejser et stort, mobilt udekøkken rundt i landet, hvor professionelle kokke hjælper sommergæsterne med madlavningen. Turnéen arrangeres og afholdes af Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet.

Idag er turen kommet til Klitmøller, hvor fødevareminister Mogens Jensen er med til at lave mad sammen med sommergæsterne. Thisted Kommunes borgmester Ulla Vestergaard og Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild kommer også.

De lokale råvarer og egnsspecifikke retter vil være i centrum for madlavningen, og kodeordet for initiativet er, at alle skal kunne være med. Ministerens budskaber er, at det selvfølgelig handler om at give folk en god oplevelse i ferien, men det handler også om at højne danskernes madlavningskompetencer. For når danskerne kan lave mad, kan de også i højere grad tage ansvar for deres egen sundhed og for klimaet. Vi kan således blive bedre til at spise mindre kød og mere grønt og vælge de råvarer, der er i sæson, så vi fx vælger nye, danske kartofler og grønne ærter i denne tid.

Initiativet skal derudover være med til at styrke det lokale erhvervsliv og øge turismen.

Besøget i Klitmøller varer til på onsdag hvor den fuldt udstyret mobile kokkeskole vil være placeret på et areal ved Landingspladsen i Klitmøller. Der er åbent i tidsrummet kl. 11.00 – 16.00.

Det er gratis at deltage, og undervisningen afvikles i mindre hold efter først-til-mølle-princippet.

Pressefoto: Det Rullende Madværksted/Madkulturen

Forfatter

Related posts

Top