Det nye demenscenter på Mors er påkrævet

Læserbrev af Poul Kristensen
Kandidat for Demokratisk Balance til kommunalvalget 2017 på Mors

Som kommunalbestyrelsesmedlem bliver man mødt med en sværm af nyhedsmail, en række fagblade, og også enkelte nyhedsbreve, alt relevant, men også lidt søvndyssende læsning. Min godnat læsning her i aftes var én af mine favoritter, og bestemt ikke søvndyssende. Vi modtager folderen KærNyt fra den regionale institution Kærvang, som læses hver gang. Folderen indeholder beskrivelser af hverdagen for nogle af de mennesker i vort samfund som har det rigtigt svært, noget er skrevet af beboerne selv andre af ansatte og ledelsen. Jeg syntes altid, selv om det ind imellem er triste historier, at det er livsbekræftende, og jeg tænker hver gang hvor stort et stykke arbejde der udføres af personalet.

Jeg kommer selv ofte på den afskærmede del af det kommunale plejecenter J. R. Minde, og oplever dagligdagen her. Jeg oplever altid ansatte, og også frivillige som har overskud og som forsøger at gøre deres arbejde så godt som muligt for centerets beboere, – det er bestemt ikke et nemt arbejde, og ind i mellem utaknemmeligt både på grund af beboerne, men også os pårørende som ikke helt forstår demens sygdommen.

I de sidste år har det sociale udvalg sammen med administrationen og ansatte fra blandt andet plejecentre gjort et stort arbejde for at gøre det så godt for demente på Mors som overhovedet muligt, dette arbejde indbefatter også forarbejdet til opførelse af et nyt ”demens plejecenter” i Nykøbing. I Demokratisk Balance støtter vi op om det nye center, og personligt kan jeg konstatere at det er påkrævet. Jeg håber, og jeg vil om muligt gøre mit til, at man i den kommende byggefase vil lytte til både personalet og de pårørendes ønsker, og at man får bygget så stort at der også er plads til det stigende antal demente.

I øvrigt giver det signal forvirring når Dansk Folkeparti på Mors nu ønsker plejehjemmet på Nordmors, det er nye tanker på trods af at formanden for teknik og miljø udvalget sidder i styregruppen for det nye center som allerede er planlagt til at ligge i Nykøbing.

Forfatter

Related posts

Top