Det kommer et nærhospital på Mors bl.a. til at betyde

Hvis det står til regeringen, så skal der etableres et nærhospital i Nykøbing. Det fremgår af det sundhedsudspil, som blev præsenteret onsdag morgen.

Og beslutningen om at tilgodese Mors i de planer er rigtig god ting, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er valgt i Thistedkredsen:

– Det, som nærhospitalerne kan betyde er bl.a., at man ikke behøver at skulle bruge en hel dag på at skulle til et helt normalt kontrolbesøg med rigtig lang tid i bilen hvor man kører for at nå frem, men at man kan komme hurtigere til og hurtigere hjem igen – tilbage på arbejde, siger han til LimfjordUpdate.dk.

Nærhospitalerne skal flytte sygehusfunktioner, som kan leveres uden for akutsygehusene tættere på borgerne. Det kan være via opfølgningsforløb for mennesker med kronisk sygdom eller ukompliceret diagnostik såsom røngtgenbilleder og blodprøver, skriver TV2.

Regeringen vil dog overlade det til Sundhedsstyrelsen at beskrive de konkrete opgaver, der fremover skal og kan løses på et nærhospital, og hvilke patientgrupper de retter sig mod.

Regeringen agter at afsætte en pulje på fire milliarder kroner til at opføre op til 20 nærhospitaler. Regeringen har i sit udspil fundet 13 lokationer, der skal have et nærhospital. Det er foruden Nykøbing Skagen, Tarm, Skive, Grenaa, Tønder, Fredericia, Nyborg, Nakskov, Kalundborg, Frederikssund og Helsingør.

Arkivfoto: Keld Navntoft

Forfatter

Related posts

Top