– Det bliver fedt at få skabt opmærksomhed omkring gågaden

Mange emner og ideer blev drøftet, da Mors Handel forleden inviterede til det første af flere borgermøder i omhandlende det lokale handelsliv – i første omgang i Nykøbing.

Mikkel Niess fra BIDdanmark var inviteret med til mødet for at fortælle om en model, der samler alle de lokale kræfter – lige fra handelsliv til foreningsliv – og hjælper dem til atter at gøre byen attraktiv. Modellen er allerede testet med succes i flere end 30 danske handelsbyer.

– Det er enormt svært at gengive det super inspirerende oplæg, vi fik af Mikkel Niess fra BIDdanmark. Men jeg tror alle deltagere er enige, når jeg skriver, at det var et FANTASTISK møde, lyder det fra handelschef Lisbeth Thrysøe.

– Der var god energi og det bliver fedt at få skabt opmærksomhed omkring gågaden, tilføjer hun.

På mødet, der var åbent for alle, blev det på brainstorm-maner diskuteret hvad der er både godt og skidt ved at drive forretning i Nykøbing lige nu. Og selvfølgelig blev også de vildeste drømme diskuteret.

Noget af det gode, der blev fremhævet var byens gratis parkering, god service og det at aktiviteterne i gågaden følger årstiderne.

Arrangementer som Kulturmødet, By-nights og sommerkoncerterne blev fremhævet.

Af mindre gode ting blev en dyr husleje sammen med blandt andet en grim rutebilsstation og beskidt facader bl.a. fremhævet. Derudover blev der nævnt en mangel på hyggelig atmosfære på havnen og manglende natur i gågaden. Desuden blev der efterlyst spisemuligheder i byen om søndagen.

Drømmene for fremtiden blev også diskuteret – og dem var der rigeligt af. De omhandler bl.a. et ønske om en skaterbane, rent vand i Klosterbugten, en dag om ugen med aftenåbent, musik i hele byen via højttalere og meget meget mere.

Næste møde i rækken finder sted den 25. oktober hos butik Wiiben fra kl. 17.30-19.00. Der kræves ingen forudgående tilmelding.

– Vi ønsker at ALLE vil deltage;foreninger, ejendomsejere, interessenter, borgere og selvfølgelig butikkerne – så spred budskabet og mød meget gerne selv op på næste møde, lyder opfordringen fra Lisbeth Thrysøe.

 

Forfatter

Related posts

Top